Корисні інструменти   Лендінги

Вибираємо конструктор сайтів: огляд ТОП-10

12 minutes

Вибираємо конструктор сайтів: огляд ТОП-10

Сучасний конструктор сайтів — це повноцінне програмне рішення, яке дає змогу створювати вебресурси без дизайнера та програміста. Готовий результат виглядає презентабельно та працює на бізнес. Розглянемо, як вибрати відповідну платформу та проаналізуємо найкращі варіанти.

Як вибрати конструктор для створення сайту

Користувач взаємодіє з конструктором сайтів, використовуючи набір готових інструментів та функцій: вибирає потрібні елементи та опції, вносить необхідні коригування та налаштування.

Конструктори сайтів можна умовно розділити на два типи:

  1. Універсальні. Підходять для створення будь-яких сайтів. Пропонують широкий набір функцій та можливостей, але можуть бути складними в освоєнні.
  2. Спеціалізовані. Призначені для розроблення сайтів певного типу: інтернет-магазинів, блогів, портфоліо чи лендингів. Такі освоїти легше, але вони пропонують обмежений набір функцій.

Читайте також:

Також ці послуги класифікують за функціональністю:

Візуальні Програмовані Спеціалізовані Для електронної комерції
Основний акцент на візуальному редагуванні без програмування. Надають можливість впроваджувати та редагувати код для тонкого налаштування та розроблення. Підходять під певні типи сайтів: лендинги, магазини, блоги. Спеціалізуються на створенні інтернет-магазинів та надають функції для керування товарами, замовленнями та оплатою.
Інтерфейс має інструменти для перетягування, зміни розмірів та стилізації елементів Поєднують візуальні можливості з програмуванням для створення складних програм Надають інструменти та функції, оптимізовані під конкретні потреби. Забезпечують інтеграцію з платіжними системами та іншими сервісами e-commerce.
Годяться для користувачів без технічних навичок. Підходять для розробників та технічно підкованих користувачів.

Під час вибору конструктору для створення сайту варто звернути увагу на такі критерії та особливості:

  • Функціональність. Набір інструментів та опцій повинен відповідати очікуваннями та специфіці сайту.
  • Інтерфейс. Є конструктори сайтів, у яких легко розібратися з нуля, а є варіанти для людей із базовим досвідом у розробці.
  • Підтримка. Наскільки швидко й якими мовами відповідає.
  • Вартість.
    Безоплатні варіанти пропонують обмежений набір функцій та можливостей. Зазвичай вони дають змогу створити простий сайт із невеликою кількістю сторінок. Це хороший варіант для тих, хто хоче протестувати інструменти та побачити результат перед вибором тарифного плану.
    Платні конструктори пропонують розширений набір функцій та можливостей. Дають змогу створювати складніші сайти з великою кількістю сторінок та функцій. Готовий сайт можна використовувати у тому числі і для комерційних цілей.

Коротко розглянемо переваги та недоліки конструкторів для сайту:

Плюси Мінуси
Простота використання Обмежена гнучкість
Економія часу Обмежені можливості SEO
Економія грошей Залежність від постачальника
Готові шаблони Необхідність передплати
Підтримка та оновлення Обмеження масштабування
Інтеграція функціональності Обмежений доступ до коду

10 кращих конструкторів сайтів у 2024 році

Пропонуємо огляд програмного забезпечення для простої розробки: українських та зарубіжних. Кожен із них може реалізувати ключове завдання — створити сторінку або платформу в інтернеті.

SendPulse

Простий візуальний конструктор для створення сайту з інтерфейсом та службою підтримки українською, російською, англійською, французькою та іншими мовами. Підходить для створення сайту з нуля: від мультипосилання для соцмереж, односторінника для збору лідів або до простого інтернет-магазину.

Особливості

Для початку потрібно вибрати тип проєкту, після — один із готових адаптивних шаблонів, а далі налаштувати блоки за допомогою перетягування, додавання нових або видалення. Можна вписувати текст, додавати кнопки та інші функціональні елементи.

Доступні стандартні елементи редагування блоків: у тому числі використання штучного інтелекту для створення тексту
Доступні стандартні елементи редагування блоків: у тому числі використання штучного інтелекту для створення тексту

Готовий сайт інтегрований в екосистему SendPulse: можна користуватися вбудованим сервісом розсилок, конструктором чат-ботів, CRM-системою, налаштувати відправку SMS та push повідомлень. Якщо це сайт для продажу освітніх послуг, можна налаштувати взаємодію з платформою для створення онлайн-курсів.

До комерційних сайтів можна легко підключити платіжні системи та інші послуги. Також проєкти просто інтегруються з відомими маркетплейсами.

Читайте також:

Плюси

  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс,
  • годиться для новачків,
  • можна розробити сайти всіх основних типів,
  • дружить з SEO,
  • цілодобова служба підтримки;
  • є частиною екосистеми SendPulse і легко інтегрується з іншими маркетинговими інструментами платформи,
  • докладні інструкції щодо роботи із сервісом.

Мінус

  • на безкоштовному тарифі доступні не всі функції.

Вартість

SendPulse пропонує кілька пакетів на вибір:

  • Безкоштовний. Підійде для знайомства з конструктором, особистого користування або реклами бренду. Включає 1 сайт або мінілендинг, 100 Мб у файловому сховищі, 50 сторінок та 10 000 переглядів на місяць.
  • Мінісайти. Для створення мультипосилання для соцмереж та приймання оплат. Вартість — від 16 євро на рік.
  • Pro. Для зручного ведення кількох проєктів на окремих доменах. У разі оплати за рік — від 5,6 євро на місяць.
  • Enterprise. Усі переваги сервісу із пріоритетною підтримкою. З урахуванням знижки за річну оплату — 23,1 євро на місяць.

Кожен тариф, у тому числі безкоштовний, дає можливість користуватися інструментами пошукової оптимізації, вибрати ім’я домену, підключити Google Analytics, віджети чат-ботів і додати форми підписки.

Site.pro

Візуальний конструктор сайту, орієнтований на розроблення інтернет-магазинів та інших комерційних проєктів. Допоможе створити блог, особистий сайт, посадкову сторінку тощо.

Особливості

Site.pro активно взаємодіє з хостинг-провайдерами: багато компаній пропонують його своїм клієнтам. Працює за таким самим принципом, що й попередній конструктор, тому навіть новачкам легко розібратися в перетягуванні блоків та заповненні елементів контентом. Інтегрований штучний інтелект генерує заголовки та базові тексти для розділів.

Основною особливістю є можливість імпортувати до конструктора готовий сайт, незалежно від того, де він був розроблений. Це дає змогу відкоригувати готовий дизайн.

Site.pro пропонує понад 200 шаблонів, а також інструменти для унікалізації розроблених сайтів. Також можна інтегрувати плагіни, віджети, інструменти e-commerce. Готові проєкти адаптивні за замовчуванням: вони нормально показуються на екранах різних пристроїв. Конструктор сайтів підтримує кілька десятків мов.

Конструктор сайтів пропонує багато готових шаблонів із сучасним дизайном
Конструктор сайтів пропонує багато готових шаблонів із сучасним дизайном

Плюси

  • підходить для новачків,
  • великий вибір шаблонів,
  • готовий сайт можна перенести на будь-який хостинг,
  • дружить з SEO,
  • доступний імпорт іншого сайту.

Мінус

Вибір шаблонів для інтернет-магазинів обмежений.

Вартість

У стартовому тарифі можна використовувати Site.pro як безплатний конструктор сайтів без реклами та обмежень пам’яті. Але він дає змогу створити лише до 5 пунктів меню, а вибір дизайну обмежений 20 варіантами. Якщо потрібно більше, варто вибрати платний тариф, який починається від $1.44 на рік.

Wix

Ця платформа для створення сайту є однією з найпопулярніших. Конструктор доступний новачкам, але водночас забезпечує великий вибір опцій, шаблонів і налаштувань професійного рівня.

Особливості

Понад 900 шаблонів, що налаштовуються, дають змогу створювати сайти будь-якого напряму. Набір функцій забезпечує можливість розроблення комерційного проєкту, блогу, посадкової сторінки тощо.

Сайти, створені на Wix, адаптивні до мобільних пристроїв. Вони мають інтуїтивний інтерфейс, а інтеграція модуля оплати, кнопок соціальних мереж та інших додаткових елементів забезпечує можливість повноцінного використання проєкту.

В особистому кабінеті розробника Wix є все необхідне, щоб налаштувати обраний тип сайту в діалоговому режимі
В особистому кабінеті розробника Wix є все необхідне, щоб налаштувати обраний тип сайту в діалоговому режимі

Як і в попередніх конструкторах, у Wix працюють методом перетягування блоків та налаштування модулів. Це простий процес, але за бажання його можна делегувати вбудованому штучному інтелекту. Він запропонує кілька готових варіантів дизайну та змісту.

Плюси

  • простий у застосуванні,
  • багато функцій,
  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс,
  • великий вибір шаблонів.

Мінус

Щоб повноцінно використовувати всі функції, доведеться придбати дорогий тарифний план.

Вартість

Базовий тариф — від $8.5 на місяць. Це вартість створення та підтримання посадкової сторінки або невеликого особистого сайту без платіжних модулів. У цьому тарифному плані на сайті будуть показуватися елементи бренду Wix.

Окремі тарифи передбачені для представників середнього та великого бізнесу.

Jimdo

Універсальний конструктор для створення сайту. Початківцям пропонує просте оформлення сторінок шляхом перетягування та налаштування блоків, а професіоналам — редактор коду для адаптації сайту під індивідуальні потреби.

Особливості

Підходить представникам мікро- та малого бізнесу, невеликим компаніям, блогерам. Є інструменти, щоб розробити й просту посадкову сторінку, й агентство послуг, й інтернет-магазин.

Безкоштовно доступно приблизно 200 шаблонів. Передплатникам тарифних планів — ще більше. Інтерфейс — як для новачків, так і для профі — максимально простий та інтуїтивний.

Щоб персоналізувати процес розробки, потрібно заповнити анкету перед доступом до конструктора
Щоб персоналізувати процес розробки, потрібно заповнити анкету перед доступом до конструктора

Плюси

  • система шукає рішення під потреби клієнта,
  • багато шаблонів, у тому числі безплатних,
  • створення простого сайту за кілька хвилин,
  • багато інструментів для створення інтернет-магазину.

Мінуси

  • немає інтерфейсу українською,
  • не можна переглянути всі шаблони на безоплатному тарифі,
  • немає рішень для середнього та великого бізнесу.

Вартість

На безкоштовному тарифі можна створювати сайти на субдомені.jimdosite.com. Якщо потрібен проєкт на власному домені й без обмежень, тарифний пакет стартує від $2.5 на місяць для звичайних сайтів та від $4.5 — для інтернет-магазинів.

Weblium

Понад 300 шаблонів, швидкий результат, зрозумілий інтерфейс — цей онлайн-конструктор сайтів призначений користувачам, які вперше стикаються зі створенням вебресурсів.

Особливості

З Weblium можна швидко створити і простий лендинг, і повноцінний онлайн-магазин: будь-який шаблон є готовим сайтом, який потрібно налаштувати та наповнити контентом. Доступна кастомізація всіх сторінок та елементів, а готові сайти мають адаптивний дизайн та відрізняються швидкодією.

Цікава особливість — вибір шаблонів за тематичними категоріями, а також невеликий опитувальник на старті, який допомагає системі визначити потреби користувача та запропонувати рішення.

Всередині шаблону доступні стандартні елементи редагування та заповнення. У тому числі трендова опція: штучний інтелект для створення контенту
Всередині шаблону доступні стандартні елементи редагування та заповнення. У тому числі трендова опція: штучний інтелект для створення контенту

Плюси

  • просте та швидке створення сайтів,
  • немає обмежень на кількість сторінок,
  • є вбудована CRM-система,
  • можна створити повноцінний інтернет-магазин.

Мінуси

Майже всі цінні опції доступні лише за платною підпискою.

Вартість

Конструктором можна користуватися безкоштовно: є повний доступ до шаблонів, можна дістати SSL-сертифікат. Але майже всі налаштування, навіть підключення блогу, недоступні. Ціна передплати стартує від $8.25 на місяць.

Webnode

Цей конструктор сайтів орієнтований на користувачів із мінімальними навичками у програмуванні та вебдизайні. Тим, хто не хоче витрачати час на підбір шаблону та налаштування, доступна допомога штучного інтелекту.

Особливості

Webnode дає можливість створювати лендинги, інтернет-магазини, особисті сайти та проєкти для просування бізнесу, послуг, подій. Якщо вибрати самостійне налаштування, користувач отримує доступ до адаптивних тематичних шаблонів. У них можна змінювати та видаляти блоки, заповнювати їх інформацією, налаштовувати додаткові функції. Опублікувати готовий проєкт можна одразу на субдомені конструктора.

Сайт для просування власного бізнесу, інтернет-магазин чи блог — три варіанти проєктів, які можна створити на Webnode
Сайт для просування власного бізнесу, інтернет-магазин чи блог — три варіанти проєктів, які можна створити на Webnode

Плюси

  • можливість швидко створити сайт,
  • допомога в розробленні від штучного інтелекту,
  • просте налаштування шаблонів,
  • один із найпростіших конструкторів для початківців.

Мінуси

  • немає інтерфейсу українською мовою,
  • майже всі функції платні,
  • у базовому тарифі безліч обмежень.

Вартість

Тарифи стартують від $4.5 на місяць. На мінімальному тарифному плані можна створити сайт-візитку або лендинг без будь-яких додаткових опцій. За більш менш повноцінний доступ до функцій потрібно платити від $8,5 грн на місяць.

Читайте також:

Strikingly

Максимально простий візуальний конструктор сайтів, який підходить для безкоштовного розроблення лендингів. Якщо потрібно за кілька хвилин створити проєкт для просування послуги або збору лідів, це рішення може підійти.

Особливості

Процес розроблення — це перетягування блоків у робочій ділянці та заповнення їх контентом. Насправді вибір варіантів сайтів більший, ніж просто односторінкові проєкти, але для створення, наприклад, інтернет-магазину, доведеться заплатити.

Додавання нових сторінок, налаштування кольору, заповнення стандартних блоків — розробка сайтів на Strikingly доступна навіть новачкам
Додавання нових сторінок, налаштування кольору, заповнення стандартних блоків — розробка сайтів на Strikingly доступна навіть новачкам

Плюси

  • інтерфейс конструктора дуже простий,
  • можна безкоштовно створити односторінковий сайт.

Мінуси

  • налаштувань кастомізації дуже мало,
  • обмеження за кількістю сторінок у безплатній версії,
  • майже за всіма тарифами, крім стандартної плати, є комісія за транзакції на сайті.

Вартість

За $12 на місяць можна розміщувати сайти виключно на субдомені конструктора. Допускаються проєкти лише до 5 сторінок, з продажем лише одного продукту та з 5 % комісії за кожну транзакцію. За додаткові можливості потрібно платити від $20 на місяць.

SITE123

Створити сайт у три кроки пропонує цей онлайн-конструктор.

Особливості

Перший крок — вибір тематики майбутнього сайту. Другий — введення назви. На третьому система пропонує шаблон, що налаштовується: можна заповнювати блоки контентом, вибирати шрифти, завантажувати лого. До речі, якщо немає логотипа, його можна створити безпосередньо в інтерфейсі конструктора.

Читайте також:

16 тематичних категорій для розробки сайту на першому етапі. Конструктор охоплює основні напрямки: від особистого блогу до онлайн-магазину
16 тематичних категорій для розробки сайту на першому етапі. Конструктор охоплює основні напрямки: від особистого блогу до онлайн-магазину

Плюси

  • великий вибір модулів,
  • гнучкі налаштування,
  • інструменти для SEO,
  • доступні інструкції для новачків,
  • можна підключити аналітику, соцмережі тощо.

Мінус

Високі тарифні плани.

Вартість

Ціна використання конструктора стартує від $7.8 на місяць. До неї входить річна оренда доменного імені, 3 Гб дискової пам’яті, підключення магазину та інші функції.

Mozello

Простий та повністю безкоштовний конструктор для сайтів. Дає можливість створити власний онлайн-проєкт, блог або інтернет-магазин.

Особливості

Вибір варіантів дизайну обмежується 20 шаблонами для сайтів та 10 — для інтернет-магазинів. Втім, усі необхідні функції для налаштування та кастомізації доступні: у тому числі варіанти розмітки сторінки. Користувачі, які знаються на вебпрограмуванні, можуть адаптувати сторінки під свої потреби. Інструментів для просування конструктор не пропонує, але базові налаштування SEO доступні.

Повноцінне налаштування колірної гами — можливість, яку надають далеко не всі конструктори сайтів. У Mozello така є
Повноцінне налаштування колірної гами — можливість, яку надають далеко не всі конструктори сайтів. У Mozello така є

Плюси

  • зрозуміле управління,
  • просте налаштування,
  • редактор HTML і CSS.

Мінуси

  • маленький вибір шаблонів,
  • підходить лише для невеликих проєктів.

Вартість

Можна створити сайт без оплати, але з обмеженнями дискового простору і кількості товарних сторінок. Розмістити такий проєкт можна лише на субдомені конструктора, а на сторінці буде реклама Mozello. За $8 на місяць можна розміщувати проєкт на власному домені, продавати до 15 продуктів та розпоряджатися 50 Гб дискового простору. Є і дорожчі тарифи.

Squarespace

Платний конструктор, який можна протестувати безплатно протягом 14 днів, не публікуючи сайт. Він пропонує не лише типові рішення, а й добре продумані шаблони й безліч налаштувань.

Особливості

Крім професійного дизайну шаблонів, користувачам доступна максимальна кастомізація: можна налаштовувати буквально кожну ділянку, вибираючи шрифти, колірну гаму тощо. Зручно, що всі внесені редагування можна переглядати в окремому вікні.

У шаблонах Squarespace можна налаштовувати всі видимі елементи
У шаблонах Squarespace можна налаштовувати всі видимі елементи

Плюси

  • чудове опрацювання та деталізація шаблонів,
  • можливість налаштувати будь-яку область дизайну.

Мінуси

  • немає можливості створити сайт безкоштовно,
  • конструктор складний для новачків.

Вартість

Місячний тариф стартує від $12. Він не дає можливості використовувати власний домен. Перевагою для передплатників розробник називає адаптацію сайтів під мобільні пристрої, що й так за замовчуванням є в багатьох доступніших конструкторах.

Який конструктор сайту обрати

Ми розглянули найкращі конструктори сайтів. Підсумуємо:

Конструктор сайтів Особливості та переваги Обмеження та недоліки Наявність демоверсії чи безплатного тарифного плану Мінімальний тариф за місяць, $
SendPulse Багатомовна підтримка 24/7. Простота використання.

Інтеграція з маркетинговими інструментами SendPulse.

Менше шаблонів, порівнюючи з деякими іншими конструкторами + 1,45
Site.pro Простота використання Менше розширених можливостей для професійних проєктів + 1,44
Wix Велика кількість шаблонів та розширень Обмежений доступ до коду та менше гнучкості 8,5
Jimdo Інтуїтивний інтерфейс Обмежені можливості для складніших проєктів + 2,5
Weblium Дизайн автоматизації та адаптивність Порівняно новий конструктор, менше функцій та можливостей у порівнянні з конкурентами + 8,25
Webnode Багатомовна підтримка та простота використання Обмежений вибір шаблонів та функціональності 4,5
Strikingly Відмінні інструменти для створення односторінкових сайтів Майже не підходить для складних багатосторінкових проєктів 12
SITE123 Безкоштовний план із базовими можливостями Обмежений вибір шаблонів та дизайну 7,8
Mozello Простота використання та фокус на створенні багатомовних сайтів Обмежені можливості для складних функцій + 8
Squarespace Високоякісний дизайн та багатофункціональність Високі ціни, порівнюючи з іншими конструкторами 12

Чеклист: на що звернути увагу

Вибір платформи залежить від потреб користувача, рівня технічної підготовки, бюджету, функціональних вимог. Ось кілька критеріїв та особливостей, на які варто звернути увагу.

Тип сайту

  • Лендинг. Для простих односторінкових сайтів підійдуть конструктори з фокусом на простоту та стиль.
  • Інтернет-магазин. Деякі конструктори спеціалізуються на створенні проєктів e-commerce та мають вбудовані функції для додавання товарів, кошика покупок та оплати.
  • Блог. Для створення інформаційного ресурсу важливими є функції управління контентом та коментарями.

Рівень технічної складності

  • Якщо ви початківець, виберіть конструктор із простим інтерфейсом та можливістю використання готових шаблонів.
  • Якщо у вас є технічні навички, звертайте увагу на конструктори з розширеними налаштуваннями та можливістю втручання в код.

Готові шаблони та дизайн

  • Переконайтеся, що конструктор має достатньо шаблонів, які відповідають вашим потребам.
  • Важливо, щоб ви могли легко налаштовувати шаблони, щоб сайт виглядав унікальним.

Функціональність

  • Перевірте, як добре конструктор підтримує оптимізацію для пошукових систем.
  • Переконайтеся, що ваш сайт коректно відображатиметься на мобільних пристроях.

Інтеграція

  • Перевірте, чи легко підв’язати сторінки соцмереж на сайт.
  • Можливість інтеграції з аналітичними інструментами допоможе відстежувати відвідуваність та поведінку користувачів.

Безпека

  • Переконайтеся, що вибраний конструктор підтримує безпечне з’єднання через SSL.
  • Важливо, щоб розробник регулярно оновлював продукт, включно з патчами безпеки.

Ціна

  • Визначте, скільки ви готові інвестувати в створення сайту. Деякі конструктори надають безкоштовні плани з обмеженим функціоналом, а інші пропонують платні тарифи з розширеними можливостями.
  • Перегляньте відгуки інших користувачів та рейтинги конструктора, щоб зрозуміти, наскільки він відповідає вашим очікуванням.

Масштабованість

Подумайте про майбутні потреби вашого сайту та переконайтеся, що вибраний конструктор може легко масштабувати ваш проєкт.

Висновки

Тепер ви знаєте, як вибрати конструктор для створення сайту й на що треба звернути увагу під час вибору. Ну а ми нагадуємо, що SendPulse пропонує не тільки зручний конструктор сайтів, а й інші професійні інструменти для просування бізнесу: email-маркетинг, чат-боти, CRM систему й багато іншого. Це дає змогу не лише якісно презентувати комерційний проєкт, а й залучати аудиторію та повноцінно працювати з лідами.

Дата публікації:

16 Січ. 2024

Сергій Носенко

Копірайтер. Люблю маркетинг і крипту. Знаходжу цікаве та ділюсь власним досвідом.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter