Корисні інструменти

Як використовувати ChatGPT 4 у рутинних бізнес-процесах

8 minutes

Як використовувати ChatGPT 4 у рутинних бізнес-процесах

ChatGPT 4 допомагає розв’язувати безліч побутових та бізнес-завдань. У яких сферах можна застосовувати цю нейромережу і як використовувати ChatGPT 4 для написання якісного тексту, роботи в таблицях Google і створення коду — розповідаємо в цій статті.

Що таке ChatGPT 4 і як він працює

Ми вже писали про можливості GPT-3 та GPT-3.5 для бізнесу та експертів, там же наводили цікаві приклади використання штучного інтелекту. У березні 2023 року компанія-розробник OpenAI анонсувала мовну модель четвертого покоління GPT-4, яку низка компаній вже почала впроваджувати у свою діяльність. На базі цієї мовної моделі працює нова версія ChatGPT, доступна за передплатою Plus.

ChatGPT 4 — це нове покоління нейромережі у форматі чат-бота, який відповідає на запитання та виконує завдання швидко та з високою ефективністю за допомогою обробки великого обсягу інформації. Користувач складає текстовий або голосовий запит і отримує в повідомленні у відповідь, як розв’язати свою проблему. Іноді потрібно скоригувати промт — інструкцію для бота — поставити уточнювальні питання або змусити його переробити завдання, тому що часом нейромережі можуть галюцинувати, тобто вигадувати нові факти та видавати фантазії за реальність.

Є кілька способів дістати доступ до GPT-4. Найперше ви можете придбати платну передплату на сайті OpenAI та користуватися ChatGPT 4. На базі цієї моделі працює також чат-бот у пошуковику Bing. Взаємодіяти з ботом можна через браузер Microsoft Edge або в Bing. Кількість щоденних запитів обмежена, тому продумуйте їх наперед.

Діалог у чаті Bing
Діалог у чаті Bing

Розширення Merlin для Google Chrome та Microsoft Edge дає змогу взаємодіяти з GPT-3.5, GPT-4 та іншими мовними моделями. Можна використовувати дані в реальному часі, але тоді витрата токенів буде вищою. Ще один спосіб спробувати ChatGPT 4 — зареєструватися на сайті forefront.ai.

Аналог ChatGPT 4 можна встановити на ПК за допомогою коду. Цей варіант підходить розвиненим користувачам, інструкції є на спеціалізованих сайтах.

Багато компаній використовують технології ШІ для швидкого та якісного розв’язання завдань. Duolingo GPT-4 допомагає користувачам вивчати французьку та іспанську мови. Робот виконує роль нейтива, який може зрозуміло пояснити граматику та розібрати помилки.

Версія Duolingo за допомогою ШІ. Джерело
Версія Duolingo за допомогою ШІ. Джерело

Додаток Be My Eyes, який зв’язує між собою людей із вадами зору з волонтерами для розв’язання різноманітних завдань наразі впроваджує GPT-4 в інтерфейс. Це дасть змогу надавати користувачам майже миттєву підтримку.

Платіжна система Stripe використовує GPT-4, щоб покращити якість роботи, прискорити процеси та вберегти користувачів від шахрайства.

Освітня платформа Khan Academy, де у відкритому доступі розміщені уроки та курси з математики, фізики, медицини та інших напрямів, за допомогою GPT-4 прокачує віртуального асистента для учнів та викладачів. Це допоможе підвищити якість та швидкість навчання та зробить його доступним для більшої кількості людей.

У SendPulse теж є платформа для створення онлайн-курсів, для роботи з якою не потрібні глибокі технічні знання. У блочному конструкторі можна додавати освітній контент у графічному, текстовому, аудіо- та відеоформаті, прикріплювати презентації та методички. Передбачені блоки з домашніми завданнями та проведення тестувань.

Створення онлайн-уроку в конструкторі SendPulse
Створення онлайн-уроку в конструкторі SendPulse

Можна запускати платні та безплатні курси, з обмеженим часом проходження та безстрокові. Призначайте відповідальних за перевірку завдань та автоматично видавайте сертифікати про успішне завершення навчання тим, хто виконав умови курсу.

Спілкуйтесь зі студентами в коментарях, а також через мультиканальну систему, куди входять email, SMS, месенджери, пуші. Під кожен онлайн-продукт автоматично створюється лендинг, платежі можна приймати прямо з нього або в чат-ботах. Платформа також годиться для навчання персоналу, клієнтів та партнерів. Більше інформації — у базі знань.

Рекомендуємо ознайомитись:

Спеціальні плагіни ChatGPT дають змогу використовувати ШІ для розв’язання вузькоспеціалізованих завдань і зводять до мінімуму проблему галюцинування. Так, у додатку туристичної компанії Expedia ChatGPT 4 допомагає планувати подорожі, вибираючи цікаві місця та відстежуючи найкращі ціни. Плагін для месенджера Slack допомагає швидко впоратися з бізнес-рутиною та сприяє зростанню продуктивності праці.

Ми перерахували лише кілька компаній, які успішно застосовують ШІ у своїй діяльності. Насправді їх значно більше. Варто також згадати про використання ChatGPT 4 дизайнерами, копірайтерами, програмістами та іншими фахівцями з різних сфер для розв’язання щоденних завдань.

У чому особливості ChatGPT 4

ChatGPT 4 — мультимодальна модель. Це означає, що на відміну від початкової версії, вона може обробляти не тільки текст, а й зображення, і голос, а також давати голосові відповіді.

Модель вміє аналізувати фотографії
Модель вміє аналізувати фотографії

Нова версія стала значно потужнішою. Точна кількість внутрішніх параметрів не розголошується, але за різними оцінками вона становить від 350 до 550 мільярдів. Значно збільшилася пам’ять ChatGPT 4. Нейромережа здатна запам’ятати до 32 тисяч токенів, що становить приблизно 25 тисяч англійських слів — це вчетверо більше, ніж було раніше. Завдяки цьому ШІ краще вникає в контекст та розуміє побажання користувача, а також опрацьовує цілі документи.

За заявами розробників, мовна модель стала креативнішою, більш гнучко підлаштовується під запити й успішно відіграє відведені ролі — може стати як дбайливим другом, так і суворим тренером. Під час розв’язання дрібних завдань різниця не настільки очевидна, але в низці академічних та професійних тестів ChatGPT 4 показує результати не гірші — або навіть кращі — за реальну людину й суттєво перевершує попередню версію.

Нині нейромережа знає 26 природних мов, включно з українською, на рівні носія. Точність виконання тестів різними мовами також підвищилася.

З одного боку, проблема галюцинування в новій моделі до кінця не вирішена. Спочатку після релізу навіть були повідомлення, що ChatGPT 4 вигадує ще більше «відсебеньок». Наразі в OpenAI стверджують, що вірогідність вірних із фактологічного погляду відповідей зросла на 40 %, а нейромережа може сама знайти і виправити свої помилки, якщо дати їй такий запит.

Важливо, що база знань ChatGPT більше не обмежена 2021 роком — нейромережа дістала доступ до актуальної інформації. Це суттєвий прорив, який дає змогу використовувати можливості штучного розуму максимально.

Де можна використовувати ChatGPT 4

Технологію успішно використовують як у побутових цілях, так і для розв’язання специфічних проблем та оптимізації бізнес-процесів. ChatGPT 4 вміє пояснювати складні речі зрозумілою мовою, тому добре підходить для навчання. Він може проаналізувати зміст картинки, пояснити зміст мема, написати інструкцію чи дати пораду.

Наприклад, під час тестування в OpenAI чат-боту надіслали фото велосипеда та попросили пояснити, як відрегулювати сідло. ChatGPT 4 склав інструкцію і потім консультував із фотографій, чи правильно діє користувач і який інструмент потрібно вибрати.

Так само можна попросити допомоги з розв’язанням технологічної проблеми на виробництві. Звісно, у такому разі потрібен контроль фахівця, принаймні на цьому етапі розвитку моделі.

ChatGPT допомагає з написанням текстів — від короткого пост-анонсу для соцмереж до технічних інструкцій та наукових праць. Іноді з першого разу результат виходить неідеальним, але за кілька заходів його можна відшліфувати.

На сайті OpenAI наводиться приклад, як використовувати ChatGPT 4 у креативних завданнях. Нейромережу попросили описати сюжет «Попелюшки» одним реченням, в якій кожне слово починається з наступної літери алфавіту від A до Z. І модель успішно впоралася.

Реалізація творчих ідей за допомогою нейромережі
Реалізація творчих ідей за допомогою нейромережі

Спільно з ШІ можна створювати назви, слогани тощо. ChatGPT проконсультує з питань дизайну або редизайну сайту, створення логотипу або брендбуку. В експериментах нейромережі пропонували подивитися на скриншот з інтерфейсом сайту та порадити покращення — рекомендації справді виявилися корисними. ChatGPT також допоможе розробити архітектурно-будівельне рішення та підібрати гармонійний інтер’єр.

Водночас самостійно генерувати зображення нейромережа поки не вміє, але вона може використовувати для цього DALL·E 3, як у прикладі нижче.

Чат Bing згенерував варіанти логотипу за допомогою DALL·E 3
Чат Bing згенерував варіанти логотипу за допомогою DALL·E 3

Чат-бот стане в нагоді для швидкого пошуку, аналізу та систематизації інформації. Можна попросити його виконати аналіз конкурентів чи ринку.

До нейромереж часто звертаються програмісти: новачки — для навчання, сеньйори — для написання складного коду. Так власники та керівники бізнесу можуть створювати сайти та програми. Використання ChatGPT 4 дає змогу суттєво спростити і прискорити процес, але отриманий код вимагає перевірки.

Якщо підключити штучний інтелект до чат-боту для комунікацій із клієнтами, можна використовувати його як повноцінного онлайн-консультанта. Скажімо, у чат-ботах SendPulse доступна інтеграція з GPT, а ще в них легко налаштувати відправлення веб-хуків, приймати оплату. Також є багато інших можливостей.

Як за допомогою ChatGPT 4 написати якісний текст

ChatGPT 4 може створити дійсно якісний текст, але багато залежить від вашого промту.

Як правильно скласти промт:

  1. Чітко сформулюйте завдання: який потрібен обсяг тексту, на яку тему й яким має бути результат — стаття для блогу або пост в Інстаграм, у діловому чи дружньому стилі.
  2. Наразі ChatGPT не вміє читати думки, тому очевидні моменти на зразок мови теж варто уточнити. Зазвичай він відповідає тією мовою, якою поставлено питання, але не завжди. За необхідності позначте, які аспекти важливо згадати, а про що писати не потрібно.
  3. Якщо це SEO-стаття, вкажіть, які ключові слова необхідно використовувати і скільки разів. Можете також прописати допустимий відсоток спамленості та інші важливі метрики.
Приклад нечіткого промту
Приклад нечіткого промту

Уявіть, що промт це ТЗ для копірайтера. Чи достатньо воно зрозуміле та конкретне? Чи влаштувало б вас таке ТЗ як виконавця?

Приклад чіткого ТЗ для використання ChatGPT 4
Приклад чіткого промту для використання ChatGPT 4

Якщо такий результат вас не влаштовує, поверніть на доопрацювання. Вкажіть нейромережі на недоліки й попросіть виправити. Якщо ви бачите логічні та фактологічні помилки, запропонуйте чат-боту знайти їх самостійно та усунути.

У деяких випадках ChatGPT не може виконувати завдання так, як це зробить людина. Скажімо, у написанні статей для блогу ми не можемо покладатися на штучний інтелект, принаймні в тому, що стосується пояснення роботи наших сервісів. Але текст, створений за допомогою нейромережі, можна взяти за основу й завдяки цьому швидше виконати роботу.

Як використовувати ChatGPT 4 у Google Таблицях

ChatGPT допоможе і з роботою в таблицях Google. Ось коротка інструкція, як цього досягти:

  1. Зареєструйтесь на сайті OpenAI. Для виконання подальших дій знадобиться платна підписка.
  2. У розділі API keys натисніть Create new secret key, щоб дістати секретний ключ. Дайте йому назву.

    Як створити API ключ
    Як створити API ключ
  3. Скопіюйте та збережіть ключ — він знадобиться далі.
  4. Встановіть розширення з Google Workspace Marketplace.
  5. Виберіть потрібний обліковий запис Google, у якому працюватимете.

    Як використовувати розширення GPT for Sheets and Docs
    Як використовувати розширення GPT for Sheets and Docs
  6. Розгорніть таблицю Google, натисніть «Розширення» і наведіть курсор на ‎GPT for Sheets and Docs.
  7. Виберіть ‎Set API key. У полі введіть ключ, скопійований раніше на OpenAI, і натисніть Next.
  8. Ознайомтеся з інформацією в довідці. Після цього можна приступати до роботи з ChatGPT 4.
  9. У комірці введіть знак «рівно», далі GPT і вибирайте формулу зі списку.

Як використовувати ChatGPT 4 для написання коду

Якщо ви хочете, щоб нейромережа згенерувала код для сайту або додатку, бажано надати їй не лише максимально докладний текстовий опис, а й макет. Орієнтовний алгоритм дій такий:

  1. Підготуйте малюнок для кожної сторінки сайту або програми. В ідеалі у вас є готовий дизайн, зроблений, наприклад, у Figma. Чим складніший проєкт, тим якіснішими мають бути вихідні матеріали, щоб мінімізувати ймовірність помилок.
  2. Складіть докладний текстовий запит на кожній сторінці. Якщо це застосунок, вкажіть, на якій ОС він працює, яку мову програмування використовувати тощо.
  3. Перевірте код і за потреби відправте на доопрацювання.

У прикладі нижче чат Bing за хвилину написав код для сторінки Android програми Java, але його коректність ще потрібно перевірити.

Як використовувати GPT для написання коду

Висновок

Штучний інтелект дає змогу простіше та швидше справлятися з багатьма бізнес-процесами та побутовими завданнями. Ми розповіли, для чого потрібний ChatGPT 4 і як використовувати його для різних цілей.

Сервіси SendPulse також допомагають оптимізувати робочі процеси та автоматизувати рутину. Ми пропонуємо CRM-систему, email, SMS та Viber розсилки, чат-боти з GPT інтеграцією для Facebook, WhatsApp, Instagram, Telegram та Viber, онлайн-чат для сайту, попап форми, push-сповіщення, конструктор сайтів та мультипосилань та платформу для запуску курсів. Користуйтеся та розвивайте свій бізнес разом із SendPulse!

Дата публікації:

22 Лис. 2023

Анастасія Цапліна

Копірайтер із досвідом роботи маркетологом. Вивчаю нове у маркетингу, ділюся інформацією.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter