Маркетинг та продажі

NPS: як використовувати формулу лояльності клієнтів

14 minutes

NPS: як використовувати формулу лояльності клієнтів

З кожним роком в аналітиці з’являються нові метрики й системи звітів. Для роботи з клієнтами важливо звернути увагу на залучення користувачів. Але як можна виміряти споживчу лояльність? Показник NPS — це важлива метрика для визначення клієнтоорієнтованості вашої компанії. У цій статті ми познайомимося з NPS: що це, де використовується і як виміряти.

Що таке NPS

Індекс споживчої лояльності, або Net Promoter Score (NPS) — це показник прихильності клієнтів до продукту чи компанії. Метрика показує відсоток клієнтів, які готові рекомендувати ваш продукт зараз.

NPS показник може використовуватися у будь-якому бізнесі. Він допомагає зрозуміти ваших клієнтів, прислухатися до них і зробити безплатними амбасадорами чи промоутерами, які розповідатимуть про компанію чи рекомендуватимуть ваш продукт своїм друзям та близьким.

На сьогодні індекс перетворився на цілу систему Net Promoter System — стратегію клієнтоорієнтованості. Сенс у тому, що кожна компанія має орієнтуватися на потреби клієнтів.

Можна виміряти дії кожного відділу в бізнес-процесі або проаналізувати ситуацію в компанії загалом. Ми рекомендуємо проводити опитування з кожного етапу: доставка, відділ продажу, виробництво, відділ рекламацій тощо. Тут усе залежить від специфіки вашого бізнесу — звісно, є підрозділи, які ніяк не стикаються з клієнтами.

Цикл правильного ведення стратегії: збір зворотного зв’язку — оцінювання NPS — аналіз — висновок — рішення — дія — повторна перевірка.

Цілі NPS:

  • Збір чесного фідбеку від клієнтів та оцінювання компанії зі сторони.
  • Сегментація користувачів — тих, хто готовий рекомендувати бренд, і тих, хто залишився незадоволеним. Перших — заохочуємо, других — слухаємо, аналізуємо, пропонуємо рішення та перетворюємо на прихильників компанії.
  • Розроблення стратегії поведінки із клієнтами.
  • Побудова моделі розвитку.

Показник NPS з’явився у 2003 році. Методику розрахунку розробив Фредерік Райхельд із компанії Bain&Company у співпраці з Satmetrix. Він запропонував використовувати опитувальник з одним запитанням: «Яка ймовірність того, що ви порадите нашу компанію/продукт/послугу другові чи колезі?». Користувач мають оцінити ймовірність рекомендації від 0 до 10 балів.

Візуалізована класична система оцінок у NPS-опитуванні:

  • від 0 до 6 — критики;
  • від 7 до 8 — нейтральні;
  • від 9 до 10 — прихильники вашого бренду чи продукту.
Категорії оцінок показника NPS
Категорії оцінок показника NPS

NPS-опитування просте у використанні. Воно передбачає отримання оцінки та відгуку про продукт чи компанію. Зазвичай після оцінювання користувачеві пропонується залишити розгорнутий коментар: чому він виставив такий бал, чому він може — або, навпаки, не може рекомендувати сервіс або товар, яку пораду він дав би компанії для поліпшення якості обслуговування.

Застосовуючи NPS Score у своїй компанії, ви зможете швидше усувати проблеми в роботі з клієнтами, збільшувати прибуток та оцінювати ефективність змін. Фредерік Райхельд вважає, що індекс показує перспективу зростання компанії.

NPS: формула розрахунку

Індекс споживчої лояльності — це віднімання частки промоутерів із частки критиків.

Вище ми вже згадували про шкалу оцінок: від 0 до 10. Діставши готові відповіді клієнтів, виокремлюємо критиків, нейтралів та промоутерів. Підраховуємо їхню кількість. Для розрахунку NPS нам також знадобиться загальна кількість людей. А тепер розглянемо точну формулу.

NPS: як рахувати

Формула достатньо легка.

NPS = (кількість промоутерів кількість критиків) / Кількість респондентів x 100 %

Важливо! Тут ви можете познайомитись із показниками відомих компаній. Наприклад, у Disney показник дорівнює 7 %, а в Adidas — 28 %.

Результат з отриманої формули оцінюватимемо за шкалою від 100 % до 100 %:

  • Від –100 % до 0 % — переважають критики, які не рекомендують ваш сервіс чи товар. Вони негативно ставляться до вашого бренду. Рекомендується працювати з такими користувачами для уточнення деталей: чому з’явилася така реакція та що клієнти хотіли б мати на виході.
  • Від 1 % до 30 % — усі показники вищі за 0 є позитивними, але в цьому випадку є над чим працювати. Частка критиків усе ще вагома. Дізнайтеся у користувачів, як часто вони користуються продуктом, на скільки вистачає ефекту від нього, як його використовують і на що чекають.
  • Від 31 % до 50 % — компанія активно працює над клієнтським сервісом на всіх рівнях. Відсоток критиків та прихильників приблизно однакова. Рекомендується і далі працювати з клієнтами та зміцнювати позиції бренду.
  • Від 51 % до 70 % — у цьому діапазоні показників прихильники бренду починають переважати критиків. Вашу компанію дуже люблять і цінують.
  • Від 71 % до 100 % — таких результатів дуже складно досягти. Це ідеальний показник для компанії: лідер на ринку та улюбленець клієнтів.

Наприклад, ми опитали 1500 клієнтів. З них 42 % поставили від 7 до 9 балів. Інші 58 % поставили оцінки від 0 до 6. Отже, 42 % = 630 промоутерів, 58 % = 870 критиків. Формула NPS = (630 – 870) / 1500 х 100 = –16 %. Індекс негативний. Нам потрібно проаналізувати оцінки клієнтів, попросити їх додатково прокоментувати негатив та опрацювати його.

Щоб зрозуміти, чи виділяється ви на тлі конкурентів, проаналізуйте їхні NPS, прочитайте відгуки та оцініть їхню репутацію на ринку. Якщо ваш показник вищий, ніж у конкурентів — вітаємо! Ви рухаєтеся в правильному напрямі.

Коли використовувати NPS

Немає точної рекомендації, як часто використовувати опитування — це залежить від вашого бізнесу та змін, що вносяться після опитувань.

Після отримання перших оцінок Net Promoter Score внесіть зміни в продукт або процеси взаємодії з клієнтом, сповістить користувачів про зміни та попросіть протестувати їх. А вже потім робіть повторне опитування, щоб дізнатися, як зміни вплинули на співвідношення кількості прихильників і критиків. Запам’ятайте: найцінніше — перетворити критика на прихильника. Адже це найкращі відгуки, які приводять нових споживачів.

Наприклад, якщо ви внесли зміни до програми або інформаційного продукту, запитувати зворотний зв’язок краще через кілька днів, тиждень або місяць. Так користувачі зможуть протестувати зміни та знайти можливі баги. Якщо ви продаєте та доставляєте одяг, надсилаєте опитувальник після отримання товару. Так ви отримаєте найемоційнішу оцінку.

Читайте також:

Переваги показника NPS

Часто маркетологи ставляться скептично до індексу споживчої лояльності. Розберімо плюси та мінуси NPS. Почнемо з переваг.

Простий та зручний інструмент

Індекс лояльності клієнтів просто розрахувати. Вам достатньо отримати оцінки, підставити їх у формулу, де використовуються дві дії, та проаналізувати отримані дані.

Результати легко пояснити на всіх рівнях компанії, щоб надалі виправити помилки в стратегії або утримувати ті позиції, які ви вже маєте.

Низька вартість досліджень

Для опитування NPS та аналізу даних не потрібні значні фінансові вкладення. Вам достатньо оформити опитування та вибрати: вставити його на сайт або додаток, надіслати клієнтам на пошту або через месенджер.

Адаптивна метрика

Net Promoter Score застосовується до будь-яких компаній: стартапів, середнього або великого бізнесу. Для розрахунку вам не потрібно використовувати додаткові інструменти чи технічні ресурси. Достатньо проаналізувати дані на ПК за допомогою калькулятора та редактора таблиць, наприклад, Excel. Також можна використовувати онлайн-калькулятор для розрахунку індексу споживчої лояльності.

Швидке отримання результатів

Користувачі люблять невеликі опитувальники, а в такому випадку ви ставите максимум 3-4 питання після оцінки. NPS-опитування не потребує багато часу, вже протягом кількох днів ви зможете дістати відповіді від усіх клієнтів із вашої бази.

Щоб залучити клієнтів, ігнорують опитування, використовуйте систему заохочень: подарунок за відгук, знижка, промокод або картка клієнта.

У розсилці нижче команда центру екологічних ініціатив «Екодія» запрошує відповісти на запитання, що не забере багато часу. Опитувальник містить лише три питання.

  • Чи ви б рекомендували розсилку «Екодії» друзям чи знайомим?
  • Чи вам комфортно читати матеріали англійською?
  • Чи вам подобається регулярність розсилки — раз на тиждень?
Опитування в розсилці від Екодія
Опитування в розсилці від Екодія

Вибір цільової аудиторії

Під час аналізу отриманих даних можна зрозуміти демографічні та поведінкові ознаки користувачів: що їм подобається, що дратує, чому вони не купують продукт і які в них можуть бути страхи. Ці ознаки можна дізнатися за допомогою додаткових питань.

Мінімізація відтоку клієнтів та співробітників

Використовуючи показник NPS у своєму бізнесі, ви зменшуєте відтік користувачів: отримані відгуки та оцінки допомагають побудувати стратегію, яка покращить ваш бізнес, утримає клієнтів та збільшить дохід.

Ви також можете проводити опитування серед своїх колег та підлеглих, щоб краще розуміти атмосферу в колективі. Найкраще використовувати анонімні опитування — люди з великим бажанням діляться інформацією та відверто розкажуть, що спричиняє в них негатив, а що вони цінують у вашій компанії.

Приклад опитувальника для працівників. Головне питання: яка ймовірність, що ви порекомендуєте роботу в нашій компанії?

Додаткові запитання.

  • Чи задовольняє вас рівень заробітної плати?
  • Чи комфортно вам у колективі?
  • Як, на вашу думку, керівники виконують свої обов’язки?

Найкраще залишити велике вікно для розгорнутої відповіді на додаткові запитання.

Недоліки індексу лояльності

Недоліки також варто брати до уваги.

Умовність показника

Індекс лояльності клієнтів не покаже всієї картини, якщо ви не розглядатимете економічні, демографічні та культурні аспекти в регіоні дослідження. Також не забувайте, що думка ваших клієнтів може змінитися — кожен відгук допомагає визначити та оцінити ситуацію на поточний час. У довгостроковій перспективі необхідно опитувати клієнтів регулярно.

Як зрозуміти, що потрібно змінювати в стратегії клієнтоорієнтованості? Проаналізуйте маркетингові показники в комплексі, наприклад, LTV, подивіться на репутацію бренду та оцініть свої можливості: що змінити насамперед, а на що наразі не варто витрачати час.

Суперечливість метрики

У метриці Net Promoter Score є проблема, яка не відображає реальність: користувачі позитивно відповіли і сказали, що рекомендують ваш продукт, а насправді можуть ніколи не зробити цього.

Ви, напевно, зустрічали банери або розсилки з закликом «Приведи друга й отримай знижку на замовлення або поїздку в таксі». Це також приклад того, як можна покращувати показник споживчої лояльності та заохочувати своїх клієнтів.

Приклад програми «Приведи друга» у Glovo
Приклад програми «Приведи друга» у Glovo

Подібні програми чудово працюють, про що свідчить і приклад першого в Україні банку в смартфоні monobank. У перші роки його існування в середньому користувач monobank щомісяця наводив за реферальною програмою двох своїх друзів. Уже 2020 року «сарафанне радіо» привело до банку 1 мільйон користувачів.

Як впровадити Net Promoter System

Щоб впровадити систему Net Promoter Score, потрібно спочатку оцінити ваш бізнес. Скажімо, банки та поштові служби використовують термінали, де після отримання послуги можна поставити оцінку. Великі та середні компанії практикують опитування на сайтах, в email та месенджерах, а також проводять анкетування в офлайн-магазинах. Розробники вбудовують систему оцінок у свої програми та ігри.

Якщо ви визначилися з варіантами, де будете використовувати опитування, перейдімо до етапів впровадження системи NPS у бізнес-процеси компанії.

Підтримка з боку керівництва

Керівники та начальники відділів мають орієнтуватися не лише на прибуток та результат, їхнє завдання — показувати всім, що залученість та лояльність клієнтів мають для компанії важливе значення.

Наприклад, в ecommerce часто трапляється така ситуація, коли відділу продажів ставлять ліміт на тривалість дзвінка, щоб продати якнайбільше. Менеджери поспішають, зачитують скрипт і не звертають уваги на відповіді користувачів. Варто уточнювати в клієнта, чому виник негатив. Вкажіть на помилки менеджеру та у подальшому порекомендуйте розв’язувати проблему споживача глибше.

Додайте NPS до ваших основних показників

Індекс споживчої лояльності дуже простий у розрахунках, його дію та значущість легко пояснити керівникам та всьому колективу. Це один із тих показників, який легко застосовувати як усередині компанії, так і назовні.

Виберіть зручний сервіс для роботи з опитуваннями

Вибір відповідного сервісу залежить від потреб компанії та опитувань, які ви хочете проводити. Ось кілька порад, які допоможуть вибрати відповідний софт.

Визначте цілі опитування. Розуміння цілей допоможе визначити обов’язкові та необов’язкові функції сервісу.

Функціональність. Перевірте, чи підтримує сервіс потрібні функції. Так, вам може знадобитися опитування зі множинним вибором відповідей, розгорнутими питаннями або можливістю вбудовування медіаконтенту.

Простота використання. Виберіть інтуїтивно зрозумілий та легкий у використанні інструмент як для вас, так і для вашої цільової аудиторії.

Адаптивність. Переконайтеся, що сервіс підтримує адаптивний дизайн, щоб респондентам було зручно відповідати на різних пристроях: комп’ютер, планшет, смартфон.

Можливості аналізу даних. Перегляньте, які інструменти надає сервіс для аналізу результатів. Він може містити графіки, діаграми, фільтри та інші засоби для структурування та візуалізації результатів.

Безпека даних. Зверніть увагу, що сервіс робить для захисту даних, особливо якщо ваші опитування містять конфіденційну інформацію.

Читайте також:

Інтеграція. Якщо ви вже використовуєте CRM, навчальні платформи або інші інструменти для бізнесу, переконайтеся, що вибраний сервіс легко інтегрується з ними.

Відгуки та рейтинги. Вивчіть відгуки користувачів та рейтинги сервісів. Так ви зможете зрозуміти, які проблеми можуть трапитись під час користування.

Читайте також:

Добірка сервисів NPS

Щоб визначитися з інструментом було трохи простіше, ми підготували добірку популярних сервісів, де зібрали основну інформацію про їхнї можливості та розцінки.

SendPulse

SendPulse — мультиканальна платформа для маркетингу та продажів. Серед інших інструментів пропонує віджет для NPS опитувань на сайті. Допомагає безперервно збирати оцінки та відгуки аудиторії в реальному часі для перетворення їх на корисні ідеї та покращення відносин із клієнтами.

Особливості:

  • Багато шаблонів під різні потреби бізнесу.
  • Вибір стилів відображення: стандартна шкала оцінок, зірочки, емодзі, серця, лайки/дизлайки тощо.
  • Адаптивність: стиль та положення віджету, зміст опитування, додавання картинки та поле для коментаря.
  • Статистика: розбивка за оцінками, автоматичний підрахунок середнього балу, сегментація аудиторії на критиків та шанувальників.
  • Інтеграція із CRM.
Створення віджету опитування в сервісі SendPulse

SatisMeter

SatisMeter — онлайн-сервіс, який дає змогу створити опитування та проаналізувати результати: хто й коли відповів, яку оцінку поставив.

Демоверсія надається на один проєкт, платна підписка коштує від 199 доларів на місяць.

Робота сервісу SatisMeter

Особливості:

  • Зручний та простий сервіс.
  • Є аналітика даних. Не треба використовувати додаткові ресурси.
  • Вважається одним із найкращих помічників для роботи з NPS на ринку.

Zonka Feedback

Zonka Feedback — сервіс із великою кількістю шаблонів опитувань.

Є безплатна версія, підписка починається від 29 доларів на місяць.

Дашборд у сервісі Zonka Feedback
Дашборд у сервісі Zonka Feedback

Особливості:

  1. Великий вибір оформлення оцінок NPS — зірки, смайли, числа й таке інше.
  2. Є можливість настроїти кнопки, встановити фон, вибрати гаму кольорів тощо.
  3. Сервіс дає змогу завантажити базу контактів і відстежувати кількість клієнтів, що відповіли.

Приклад оформлення опитування:

Приклад налаштувань опитування в сервісі

SurveyMonkey

SurveyMonkey — ще один зручний сервіс.

Безплатна версія дає змогу дістати до 100 відповідей, а також після проходження опитування, сервіс показує рекламу, що може відлякати користувачів. Платна підписка коштує від 36 доларів на місяць.

Ви можете побачити кількість запитань у шаблоні: кожне можна переробити так, як ви вважаєте за потрібне.

Шаблон NPS у сервісі SurveyMonkey

Особливості:

  • Є готові шаблони.
  • Широкий набір інструментів для редагування опитувань.
  • Аналітика даних, яка дає змогу вивантажувати звіти із системи.

Порівняльна таблиця сервісів NPS

Ми проаналізували та зібрали основну інформацію щодо сервісів у таблицю, щоб вам було легше прийняти рішення, який сервіс вибрати.

Параметр/Сервіс SendPulse SatisMeter Zonka Feedback SurveyMonkey
Безкоштовна версія Так Так Ні
Адаптивність Так
Шаблони
Інтеграція з CRM
Статистика
Мінімальний місячний тариф $8 $199 $49 $36

Налаштування зворотного зв’язку, каналів навчання співробітників та впровадження покращень

Фредерік Райхельд у своїй методиці NPS стверджує, що компанії мають пройти три цикли:

  1. Внутрішній — це збір опитувань та отримання зворотного зв’язку від клієнтів. Коментарі споживачів дають можливість оперативно реагувати на їхній рівень лояльності. Співробітники можуть самостійно приймати та пропонувати рішення, у який бік потрібно розвиватися.
  2. Загальні збори — це збір усіх співробітників чи команд. Керівники на зборах мотивують колектив та розповідають, як перетворити критиків на промоутерів, і чому це так важливо. Також на цих зустрічах обговорюються ідеї, гіпотези та рішення щодо роботи з клієнтами.
  3. Зовнішній — це оброблення отриманої інформації від клієнтів та з загальних зборів, а також її використання для покращення клієнтоорієнтованості компанії.

Створення атмосфери лояльності всередині компанії

Кожен співробітник у вашій компанії має знати, що його робота впливає на відносини з клієнтом. Мотивуйте колег, заохочуйте їх преміями, навчайте та давайте їм розуміння того, що кожен елемент у вашому бізнес-процесі важливий! У цьому випадку працює проста психологія та момент причетності до чогось більшого.

Створення операційної та аналітичної інфраструктури

Основна ідея системи NPS полягає в тому, що ви швидко отримуєте фідбек. Тому потрібні фахівці, які працюватимуть зі звітами, аналізуватимуть результати та пропонуватимуть рішення для покращення всіх бізнес-процесів та взаємодії з клієнтами.

Тут також важлива щільна робота з усіма відділами підприємства, тобто на етапах прийняття рішень кожен відділ має бути готовим внести невеликі зміни й не впадати в паніку. Для цього потрібна система мотивації всередині компанії, про яку ми згадували вище.

Як збільшити показник NPS

  • Ставте додаткові запитання клієнтам: чому ви поставили таку оцінку, як ми можемо покращити сервіс і таке інше.
  • Працюйте з коментарями критиків: прислухайтеся до негативної думки, намагайтеся розв’язати проблеми користувачів. Скажімо, якщо клієнт не розуміє, як працює програма, попросіть відділ розробки написати інструкцію або подумайте над грамотним онбордингом клієнтів за допомогою email розсилок. Будьте щиро зацікавлені в комфортному клієнтському досвіді.
  • З нейтралами теж буває складно — вони часто не йдуть на діалог. Спробуйте запропонувати їм знижку чи подарунок.
  • Продовжуйте працювати з прихильниками: дякуйте за хорошу оцінку, заохочуйте й розповідайте про зміни. Головне — підтримувати спілкування, оскільки кожен такий клієнт може привести до вас до 4–5 нових користувачів.
  • Поліпшуйте бізнес-процеси всередині компанії.
  • Не забувайте про внутрішню культуру в колективі. Мотивуйте та заохочуйте кожного за досягнення. А також навчайте колег вести діалог із клієнтом.

Приклади використання NPS

Розглянемо, як компанії в Україні та світі використовують NPS для покращення показників бізнесу.

Приклади від українських бізнесів

Flixbus

Сервіс міжнародних автобусних перевезень Flixbus використовує коротку форму опитування. Безпосередньо в листі ви можете обрати, наскільки ви готови рекомендувати сервіс знайомим.

Форма NPS-опитування компанії транспортної компанії
Форма NPS-опитування компанії транспортної компанії

Kabanchik

Kabanchik — популярна в Україні платформа пошуку фахівців для побутових та бізнес-завдань. Після оформлення послуги в сервісі ви також отримуєте на пошту листа з проханням оцінити, наскільки ви готові рекомендувати його друзям. Форма з опитуванням лаконічна: тут не очікують на розгорнуту відповідь, потрібно просто поставити оцінку.

Опитування після замовлення послуги на сервісі Kabanchik
Опитування після замовлення послуги на сервісі Kabanchik

NOM

Освітня компанія NOM воліє діставати розгорнутий зворотний зв’язок від слухачів тренінгів.

Опитування після тренінгу від NOM

Meest Пошта

Meest Пошта надсилає своїм користувачам лист, написаний у дружньому стилі, і це спонукає витратити час на опитування.

Приклад отримання зворотного звʼязку від Meest Пошта

Garne

Розсилка від бренду Garne хороша тим, що одержувач бачить дуже конкретні питання, на які компанія хоче знати відповідь. Це прибирає знеособлення. Також добре, що компанія пропонує альтернативи, крім сайту, де покупець може поділитися своєю думкою.

Приклад від бренду Garne
Приклад від бренду Garne

bodo

Розсилка від інтернет-магазину подарунків bodo виглядає особистою та викликає довіру за рахунок простого дизайну та цілком конкретних питань.

Приклад від bodo
Приклад від bodo

OLX

OLX не віднімає багато часу на надіслання відгуку, але запрошує максимально конкретну інформацію: що сподобалось або що пройшло погано. Це дозволяє компанії швидко вносити покращування в роботу.

Приклад від OLX
Приклад від OLX

Міжнародні приклади

American Express

Банк American Express входить до числа лідерів у рейтингу NPS у сфері фінансових послуг США.

American Express активно взаємодіє з клієнтами та передбачає всілякі фінансові винагороди, що дає клієнтам відчуття цінності. Є також додаткове заохочення — реферальна програма.

На своєму сайті компанія пояснює принцип роботи програми. Ваш знайомий реєструється за реферальним посиланням. Ви дістаєте грошовий бонус за наведеного друга, а приятель — фінансове заохочення за реєстрацію.

Пояснення реферальної програми American Express. Джерело: American Express
Пояснення реферальної програми American Express. Джерело: American Express

Glassdoor

Glassdoor, один із найбільших у світі сайтів із пошуку роботи та підбору персоналу, оптимізує свої сервіси за допомогою NPS.

До використання NPS компанія збирала відгуки лише про помилки чи проблеми на сайті. Цей зворотний зв’язок був корисним для прийняття швидких рішень, але його було недостатньо для повної картини того, як клієнти бачать Glassdoor.

HotelTonight

Турагентство та метапошукова система HotelTonight почала використовувати опитування NPS, щоб зібрати чесний зворотний зв’язок від клієнтів. Згодом їхній показник NPS виріс до 75, що приблизно вдвічі перевищує середнє значення в індустрії гостинності. Така висока цифра досягається завдяки тому, що на основі зібраних даних компанія швидко робить покращення в продукті.

Висновки

Net Promoter Score має свої переваги та недоліки. Ми розглянули індекс споживчої лояльності та з’ясували, як із ним можна працювати. Ось головне, що треба запамʼятати:

  1. Щоб мати гарний показник індексу, намагайтеся догодити клієнтам, не фокусуйтеся лише на прибутку.
  2. Використовуйте Net Promoter Score, щоб легше зрозуміти свою ЦА, виділити постійних клієнтів та визначити, кому зараз треба приділити найбільше уваги.
  3. Намагайтеся опитувати всіх ваших клієнтів, не фокусуйтесь на найактивніших чи постійних покупцях.
  4. Просіть клієнтів прокоментувати оцінки, не залишайте поза увагою навіть позитивні — 9-10 балів. Розгорнутий зворотний звʼязок — це основа для майбутніх покращень у бізнесі.
  5. NPS — це один зі способів краще зрозуміти аудиторію, її залученість та лояльність. Використовуйте також інші інструменти та метрики. У цьому вам допоможе SendPulse. Підключайте необхідні віджети, опитуйте клієнтів через чат-бот, аналізуйте інформацію і покращуйте результати в бізнесі.

Дата публікації:

13 Гру. 2023

Катерина Папаценко

Копірайтер, контент-продюсер, редактор. Люблю соціальні мережі, маркетинг та іноземні мови.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter