Корисні інструменти

Сторіс у Телеграм: кому й навіщо потрібні

2 minutes

Сторіс у Телеграм: кому й навіщо потрібні

Кілька місяців тому керівництво Meta Platforms анонсувало створення каналів у Instagram, Facebook та Messenger і в такий спосіб зайшло на територію Телеграм. Відповідь не забарилася: на днях Павло Дуров заявив, що в Телеграм запускає сторіс. Всю доступну на сьогодні інформацію про оновлення ми зібрали в цій статті.

Що таке сторіс у Телеграм

Наприкінці червня 2023 року засновник Телеграму Павло Дуров у своєму каналі повідомив, що незабаром у месенджері з’явиться ще одна одна функція — Stories. За словами Дурова, користувачі багато років просили про неї, але менеджмент був проти, адже ця функція є всюду, та зрештою змінив свою думку.

Функціонал багато в чому схожий на сторіс в Інстаграм з урахуванням нюансів соцмережі. Так, у сторіс у Телеграм можна буде ділитися контентом та отримувати зворотний зв’язок у вигляді реакцій на свої публікації.

Канали виграють від більшого охоплення та збільшення кількості підписників. Дуров обіцяє, що в Телеграм можна буде репостити повідомлення з каналів у сторіс — тоді стати вірусним у Telegram стане значно легше, адже сам месенджер стане ще «веселішим і соціальнішим».

Також можливість зберігати історії на сторінці профілю зробить профілі — як компаній, так і користувачів — більш інформативними та яскравими. Користувачі зможуть простежити шлях бренду, а підприємці — дізнатися більше про своїх клієнтів.

Особливості сторіс у Телеграм

Переважна частина анонсованих функцій добре відомі з Інстаграм: можливість налаштувати аудиторію для кожної з історій, відписатися від оновлень будь-якого контакту, використовувати вбудовані інструменти для редагування фото і відео, додавати посилання та позначати інших людей у своїх сторіс.

Втім, є і такі, яких в Інстаграмі немає:

  • Підтримка подвійної камери. Можна буде публікувати фото та відео, зроблені одночасно передньою та задньою камерами.
  • Можливість вибирати, коли сторіс закінчиться — через 6, 12, 24 або 48 годин — або постійно відображати історії на сторінці свого профілю з індивідуальними налаштуваннями конфіденційності для кожної.

Обіцяють і інші «сюрпризи», про які наразі не розповідається.

Як виглядають сторіс у Телеграм

Також Павло Дуров показав, як виглядатимуть Telegram Stories:

Сторіс у Телеграм

Що ж нагадує ця «новинка»?.. Точно, щось таке вже було в Інстаграм.

Як зробити сторіс у Телеграм

На момент публікації статті створювати сторіс у Телеграм може лише обмежене коло тестувальників. Коли функція стане загальнодоступною, ми доповнимо цю статтю і докладно — зі скринами та прикладами — розповімо, як робити сторіс у Телеграм.

Висновок

Сторіс у Телеграм — ще один інструмент, який допоможе тримати підписників у курсі всіх ваших подій та підвищувати залученість. З одного боку ця функція не є чимось унікальним — з іншого розширює можливості одного з найпопулярніших в Україні (і росії) месенджерів, тому її варто хоча б протестувати.

Тим часом SendPulse пропонує перевірені часом і бізнесом сервіси, які вже сьогодні полегшують і покращують роботу маркетологів та «продажників»: email, SMS та Viber розсилки, чат-боти для месенджерів, розумний віджет для спілкування з клієнтами на вашому сайті, безоплатна CRM система, пуши, конструктор сайтів та мультипосилань, а також платформа для створення онлайн-курсів.

Дата публікації:

30 Чер. 2023

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter