Новини SendPulse

Сервіс SendPulse успішно впорався з DDoS-атакою: дані користувачів не постраждали

1 minute

Сервіс SendPulse успішно впорався з DDoS-атакою: дані користувачів не постраждали

Інфраструктура компанії минулого тижня зазнала масованої DDoS-атаки: вона була спрямована на email сервіс і тривала чотири дні. Дані користувачів не постраждали, це не було метою зловмисників.

Вони намагалися перевантажити інфраструктуру та паралізувати роботу ключової системи SendPulse, відправляючи в систему величезні обсяги даних: понад 300 гігабіт/сек. Для порівняння: цього обсягу достатньо, щоб одночасно передати 3 тисячі годин музики або 120 повнометражних фільмів у форматі HD за 1 секунду. Також він дорівнює обсягу споживання трафіку 3-мільйонного мегаполісу.

Зловмисники хотіли перевантажити інфраструктуру та паралізувати роботу сервісу, щоб спричинити фінансові та репутаційні втрати компанії, а також обмежити доступ до послуг для її користувачів. Атаку реалізували за допомогою «ботнету»: великої кількості зламаних або контрольованих пристроїв з різних частин світу.

Ми маємо діючі протоколи протидії DDoS-атакам, але дата-центр, з яким ми працювали на той момент, не впорався. У результаті, клієнти SendPulse тимчасово не змогли робити email розсилки. Тому ми припинили співпрацю з цим дата-центром і перенесли все на Amazon Web Services: у цього провайдера зараз найкращі потужності для опору DDoS-атакам.

Наша команда відновила доступність серверів, і зараз платформа працює в штатному режимі. Ми робимо все необхідне для вирішення подібних інцидентів зараз і в майбутньому, і гарантуємо нашим клієнтам, що їх дані в безпеці.

Дата публікації:

28 Гру. 2023

Сергій Носенко

Копірайтер. Люблю маркетинг і крипту. Знаходжу цікаве та ділюсь власним досвідом.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter