Маркетинг та продажі

Як розблокувати рекламний акаунт у Facebook: інструкція і причини блокування

6 minutes

Як розблокувати рекламний акаунт у Facebook: інструкція і причини блокування

Допоможемо розібратися з тим, як розблокувати рекламний акаунт у Facebook. Розглянемо найпопулярніші причини блокування, а також розповімо і покажемо, як розв’язати цю проблему.

Чому заблокували рекламний акаунт у Facebook

Якщо вам заблокували рекламний акаунт Facebook, то, найімовірніше, це відбулось через порушення умов та правил платформи. Але могло і просто спрацювати автоматичне блокування через брак коштів на рахунку.

Приклад відключення бізнес-акаунту
Приклад відключення бізнес-акаунту

Остання ситуація вирішується досить швидко — просто поповніть рахунок.

А якщо блокування сталося не через нульовий баланс, то його могли спричинити проблеми з:

  • рекламним обліковим записом;
  • оголошеннями та кампаніями;
  • посадковими сторінками, на які веде оголошення;
  • чимось іншим, причин може бути багато, вони будуть зазначені в листі про блокування рекламного акаунту Facebook.

Намагайтесь час від часу переглядати правила внутрішньої політики Facebook, це допоможе мінімізувати раптове блокування, адже вони постійно доповнюються та змінюються.

Також рекомендуємо своєчасно верифікувати Meta Business Manager. Адже рекламний акаунт створений у верифікованому бізнес-менеджері матиме меньше шансів бути заблокованим.

Для цього:

  1. Перейдіть за посиланням на сторінку Facebook Business Manager.
  2. Далі — до розділу «Налаштування компанії».
  3. Увійдіть до «Центру безпеки».
  4. Знайдіть опцію «Підтвердити свою компанію».
  5. Надішліть необхідні документи. Дотримуйтесь наведених вказівок, щоб завершити процес верифікації компанії.
  6. Дочекайтесь верифікації. Після надсилання необхідних документів будьте терплячими та дайте Meta час для перевірки та верифікації вашої інформації. Процес верифікації може тривати від декількох годин до 7 днів.

Зв’яжіться з підтримкою Meta Business Manager за необхідності, якщо виникнуть проблеми або у вас є питання щодо процесу верифікації. Вони можуть надати рекомендації і вирішити будь-які питання.

Некоректне заповнення рекламного акаунту та проблеми з платежами

Можна перерахувати всі правила політики Facebook, але краще зупинитися на найчастіших порушеннях:

  • Надзвичайно висока активність на новому рекламному акаунті або тривала бездіяльність після його створення.
  • Часта зміна IP-адрес при вході в особистий кабінет, яка вказує на різні країни та міста.
  • Роздача доступу проблемним акаунтам, які мають в минулому блокування або багато попереджень.
  • Використання чужої картки або електронного гаманця для оплати реклами, а також зміна способу внесення коштів на особистий рахунок у кабінеті.
  • Високі коливання рекламного бюджету, а також брак коштів на картці для оплати автоматичних платежів.

Кожна дрібниця важлива, з повагою та уважністю ставтеся до вимог Facebook. Навіть зайві стрибки активності активують спеціальні алгоритми платформи і можуть спричинити блокування.

Порушення в оголошеннях та кампаніях

Першим сигналом щодо блокування рекламного акаунту Facebook стане заборона показу оголошень, а потім закривається доступ до бізнес-акаунту. Порушення авторських прав та використання контенту для дорослих — очевидні причини для блокування кампаній, та є і багато інших:

  • Багато старих оголошень, які не пройшли модерацію.
  • Неправильне оформлення реклами: помилки в тексті, неякісні ілюстрації, неправдива інформація, пропаганда заборонених продуктів та сенсаційний контент.
  • Дискримінація особистісних характеристик людини, а також гучні заклики про багатство та зцілення.

Усі вищезазначені порушення помічають не лише алгоритми соціальної мережі та модератори, але і звичайні користувачі, які не довірятимуть вашим оголошенням. А деякі можуть і поскаржитись через опцію «Подати скаргу» або звернувшись у Центр допомоги та підтримки.

Проблеми у посадкових сторінках

Більшість проблем із посадковими сторінками виникають через:

  • Використання редиректу, який веде куди завгодно, але не на цільову сторінку товару чи послуги.
  • Збір інформації клієнтів без їх згоди.
  • Використання скриптів з настирливим віконцем, яке складно закрити без додаткових дій: завантажити файл або подивитись відео.

Не звертайтеся до подібних способів збору трафіку та даних, краще зверніть свою увагу на безпеку особистого кабінету, а також пройдіть двофакторну аутентифікацію.

Як розблокувати рекламний акаунт Facebook

Якщо ви добре ознайомитеся з правилами Meta та найчастішими причинами блокування, то, найімовірніше, вбережете свій рекламний акаунт. Але практика показує, що навіть найуважніші та акуратні користувачі загадаються над питанням, як розблокувати рекламний кабінет у Facebook. Річ у тому, що алгоритми соцмережі можуть знайти порушення у зовсім безневинних діях власника рекламної кампанії.

Якщо ви дотримувались всіх правил та вимог, але акаунт все одно заблокували, то:

  1. Зверніться до «Центру підтримки для бізнесу», який знаходиться в Ads Manager.
  2. Спробуйте відновити доступ через «Якість облікового запису», а точніше вкладку «Ось що можна зробити».
  3. Зверніться по допомогу на сторінці «Meta for Business» або «Довідковий центр Meta для бізнесу».
  4. Подайте запит на відновлення через профіль користувача соціальної мережі.
  5. Уважно перегляньте лист про блокування, виконайте зазначені у ньому інструкції.

Врахуйте, що існують серйозні порушення, які призводять до блокування назавжди. Це стосується шахрайства, чорних способів просування та реклами заборонених продуктів. У разі ненавмисного порушення доступ найчастіше можна відновити.

Розділ «Центр підтримки бізнесу» в Ads Manager

Розблокування рекламного акаунту Facebook починається зі входу до Ads Manager, де буде вкладка «Огляд облікового запису». Для зручності відкрийте «Всі інструменти», як на скриншоті.

Вкладка «Огляд облікового запису» та інструменти
Вкладка «Огляд облікового запису» та інструменти

Перейшовши до «Центру підтримки для бізнесу», можна побачити всі статуси облікових записів і проблеми, пов’язані з ними. Щоб точно визначити причину, виберіть проблемний обліковий запис.

Перелік облікових записів з порушеннями
Перелік облікових записів з порушеннями

У нашому випадку система вказує на заборгованість через брак коштів на картці: тут допоможе просто поповнення рахунку. У вас може бути будь-яка інша причина.

Вказано ймовірне порушення
Вказано ймовірне порушення

Далі необхідно усунути причину.

Процедура відновлення через «Якість облікового запису»

Існує безліч ситуацій: непідтверджений акаунт, технічні проблеми, низька активність акаунта та інші підозри на обліковий запис, які можуть призвести до блокування функцій. Як розблокувати рекламний акаунт Facebook, коли неможливо створити сторінку та інші функції заблоковані?

Наступний варіант відновлення також допоможе розв’язати багато проблем. Розберемось на прикладі, коли заблоковано функції створення сторінки через підозру, що обліковий запис використовується для спаму чи інших недозволених дій.

Заблоковано функції створення сторінки
Заблоковано функції створення сторінки

Тут треба звернутися до розділу «Якість облікового запису». Зайдіть у вкладку «Огляд облікового запису», виберіть проблемний рекламний акаунт. Цей розділ вказує на всі обмеження та вимкнені об’єкти. Вище можна побачити актуальну причину виникнення проблеми.

Проблемні акаунти та порушення
Проблемні акаунти та порушення

Після ретельного вивчення всіх даних необхідно активувати запропоновану дію у вкладці «Ось що можна зробити». У нашому випадку «Запросити перевірку», але кожна проблема матиме індивідуальне рішення. Наступним етапом стане оскарження рішення: треба ввести номер мобільного, щоб отримати код перевірки.

Отримання коду за номером мобільного телефону
Отримання коду за номером мобільного телефону

Потім система попросить ввести адресу електронної пошти, щоб надіслати вам ще один код. Після цього необхідно завантажити фото, яке відповідатиме всім вимогам, зазначеним у вкладці. Поставтесь до цього пункту з великою відповідальністю.

Від дотримання умов до фото залежить розблокування рекламного акаунту Facebook
Від дотримання умов до фото залежить розблокування рекламного акаунту Facebook

Далі треба завантажити посвідчення особи. Найкраще — паспорт громадянина країни чи закордонний. Якщо їх немає під рукою, візьміть посвідчення водія чи інший документ. Зробіть якісне фото без зайвих предметів та відблисків світла.

Фото важливих документів
Фото важливих документів

Після відправлення запиту на перевірку доведеться почекати: інколи розблоковують миттєво, а буває, що треба чекати і декілька тижнів. Очікування залежить від серйозності проблеми та алгоритмів обробки даних. Є порушення, які роблять розблокування неможливим. У цьому випадку єдиним варіантом стане створення нового кабінету Ads Manager та сторінок компанії.

Особисте звернення на сторінці «Meta for Business» або «Довідковий центр Meta для бізнесу»

Якщо попередні способи не допомогли, тоді вирушайте на офіційну сторінку Meta for Business. Напишіть у чат-бот, який може швидко дати підказку, щодо вирішення базових проблем. Він поставить ряд питань, пов’язаних з персональним зверненням, а потім перенаправить на цільову сторінку або дасть розгорнуту відповідь на питання, яке цікавить.

Приклад розмови з чат-ботом
Приклад розмови з чат-ботом

Звернення до «Довідкового центру Meta для бізнесу» стане більш ефективним, ніж спілкування з ботом. Але все одно бот — гарне рішення, якщо треба розібратися з чимось простим та швидко.

Живий менеджер підкаже, як розблокувати рекламний акаунт Facebook. Спочатку необхідно зробити кілька простих кроків та заповнити спеціальну форму:

  1. Увійдіть у свій рекламний обліковий запис, який має порушення.
  2. Укажіть проблему, яка близька до вашої ситуації.
  3. Чітко та розкрито опишіть причину звернення.
  4. Відправте знімок з екрана та інші важливі файли.
  5. Укажіть правдиву контактну інформацію.

Якщо зробите все правильно, зможете зв’язатися з живим менеджером через кнопку «Розпочати чат».

Чат з менеджером
Чат з менеджером

Запит на відновлення через профіль користувача

Ще одним варіант — подати запит через свій профіль профіль. Зайдіть в категорію «Довідка та підтримка», там натисніть кнопку «Повідомити про проблему». Далі виберіть «Виникла проблема», як на скриншоті.

Розв’язання питання через соціальний профіль
Розв’язання питання через соціальний профіль

У нашому випадку сфера питання стосується реклами. Виберіть групу «Реклама», а потім натисніть на потрібну тему. Кількість тем досить велика, але ви маєте можливість вибрати графу «Інше», якщо не знайшли тематичного розділу.

Вибирайте необхідну графу
Вибирайте необхідну графу

Вибір теми звернення впливає на список підтем. У графі «Опис» потрібно вказати детально всі нюанси та факти, пов’язані з блокуванням. Намагайтесь написати все чітко та лаконічно. Усю інформацію обов’язково підтвердіть документально. Додавайте тільки якісні фото та скриншоти, це важливо.

Вибір підтеми
Вибір підтеми

Надішліть звернення та чекайте на відповідь.

Лист про блокування із зазначеним порушенням

Систематично перевіряйте електронну пошту, щоб не проґавити лист про блокування. У ньому завжди вказується порушення, а також варіанти, як розблокувати рекламний акаунт Facebook. Варто поставитись до рекомендацій з максимальною серйозністю.

Також у листі будуть посилання на всі необхідні розділи та сторінки для розблокування рекламного акаунту Facebook.

Висновки

Систематично переглядайте правила та рекламну політику Facebook, а також максимально їх дотримуйтесь. Це дозволить виключити безліч причин блокування. Використовуйте білі методи просування, щоб вберегтися від непередбачених ситуацій, зайвих фінансових витрат та безглуздого марнування часу.

Дата публікації:

31 Січ. 2024

Олександр Рись

Директор по розвитку SendPulse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter