Маркетинг та продажі

Телеграм преміум: все, що треба знати про платну підписку

Оновлено 1 Липня 2024 7 minutes

Телеграм преміум: все, що треба знати про платну підписку

Як отримати Телеграм преміум та що дає ця підписка? Розкажемо докладніше про розширені функції месенджера, способи активації тарифу, а також відповімо на поширені запитання.

Що таке Телеграм преміум

Телеграм преміум — це формат необов’язкової підписки, яка дає користувачам доступ до розширених функцій месенджера. Стандартні функції застосунку — обмін повідомленнями та файлами, створення папок, каналів та чат-ботів залишаються безкоштовними. Купити Телеграм преміум бажано компаніям, блогерам, власникам медіа — всім, хто зацікавлені у розширених можливостях.

Команда Telegram оголосила про доступ до преміальної підписки влітку 2022 року. Саме в цей період месенджер увійшов до п’ятірки найбільш завантажуваних мобільних застосунків у світі, а кількість активних користувачів за місяць перетнула позначку у 700 мільйонів. Водночас, як наголошується офіційно, зростання було сталим: виключно завдяки рекомендаціям користувачів і без залучення платної реклами.

«Це дасть змогу нам запропонувати всі вимогливі до ресурсів функції, про які користувачі запитували протягом багатьох років, зберігаючи безкоштовний доступ до найпотужнішого месенджера на планеті», — зазначили розробники Telegram в офіційному блозі компанії.

Введення передплати дає можливість компанії перейти до іншого принципу монетизації: коштом користувачів, а не інвесторів. Саме це, за інформацією компанії, дає змогу зберігати безкоштовний доступ до всіх базових функцій.

Що дає Телеграм преміум

Зараз підписка на Телеграм преміум відкриває доступ до 16 ексклюзивних функцій. Коротко розглянемо основні.

Надсилання великих файлів

У безкоштовній версії Telegram користувачі можуть завантажувати та надсилати файли, а також фото та відео розміром до 2 Гб кожен та зберігати їх у хмарному сховищі месенджера безкоштовно. Телеграм преміум дає можливість надсилати файли розміром до 4 Гб. До речі, завантажити цей надісланий файл може будь-який користувач: навіть той, хто не має преміальної підписки.

Швидке завантаження

Користувачі Телеграм преміум завантажують файли — у тому числі фото, відео та музику — з максимально можливою швидкістю. Це залежить виключно від можливостей мережі та обмежень провайдера.

Більше можливостей для спілкування

Підписники Телеграм преміум мають збільшені ліміти під час роботи з каналами та чатами.

Функція Telegram Premium Стандартна версія
Канали 1000 500
Групи 200 50
Збережені GIF-файли 400 200
Закріплені чати 10 5
Папки чатів 20 (до 200 чатів у кожній) 10 (до 50 чатів у кожній)
Облікові записи в Telegram 4 3

Також користувачі преміумпідписки можуть зберігати до 10 улюблених стикерпаків.

Збільшені ліміти на все

Преміумпідписники можуть написати вдвічі більше біо та додати до нього посилання. Також вони мають збільшений ліміт на кількість символів до опису медіафайлів. Ще є можливість зарезервувати до двадцяти посилань формату t.me для власних груп або каналів.

Опція транскрибації

Підписка Телеграм преміум дає можливість безлімітно користуватись функцією перетворення голосу в текст: автоматично розшифровувати надіслані голосові повідомлення без прослуховування. У безкоштовній версії така опція обмежена двома розшифровками на тиждень.

До речі, у нашому блозі є крута підбірка програм для транскрибації безкоштовних та платних.

Інструменти керування чатами

Користувачам Телеграм преміум доступні інструменти для керування списком чатів. Наприклад, можна налаштувати відкриття програми у спеціальній папці або у папці «Непрочитані», адже за замовчуванням відкриваються «Усі чати». Також є можливість налаштувати автоматичне заглушування та архівування нових чатів.

Унікальні наліпки та реакції

Користувачі Телеграм преміум мають доступ до ексклюзивних авторських колекцій наліпок: їх ще називають стикерами. Доступна повноекранна анімація багатьох наліпок, і їх можна надсилати у будь-які чати. А для реакцій на повідомлення вони отримують нові ексклюзивні емодзі.

Канали без реклами

Преміальна підписка захищає від нав’язливих спонсорованих повідомлень, які віднедавна демонструються у публічних каналах.

Анімовані аватарки

Підписка на Телеграм преміум дає можливість завантажити у профіль коротке відео, яке буде повноцінно відображатись для всіх користувачів застосунку.

Емодзі у профілі

Усім преміумкористувачам доступні спеціальні ексклюзивні значки, які відображаються поруч з іменем у заголовках чату та списках учасників. Це — спеціальний візуальний елемент, який виділяє «членів преміального клубу».

Автоматичний переклад

Преміальні підписники переглядають іноземні чати та канали з опцією автоперекладу у режимі реального часу: текст потрібною мовою з’являється прямо під час гортання стрічки.

Радимо прочитати:

Чим Телеграм преміум корисний для бізнесу

Можливості преміальної підписки якраз і орієнтовані на користувачів, які використовують Telegram для бізнесу та просування компанії. Серед них:

  • Краща організація та брендинг. Організуйте спілкування з командами, партнерами та клієнтами. Робіть бізнес більш впізнаваним завдяки зрозумілим посиланням то довшим описам.
  • Розширені можливості комунікації. Економте час, розшифровуючи голосові повідомлення, оперуйте великими файлами, використовуйте ексклюзивні реакції на повідомлення.
  • Краща аналітика. Отримайте доступ до розширених даних для відстеження охоплень, реакцій на контент та залученості. Переглядайте аналітику групових чатів.

Крім того, Telegram в межах преміальної підписки створює власний набір інструментів для бізнесу.

Преміальні можливості для каналів

У Telegram діють так звані заряди. Це система балів, в обмін на які каналам та групам дають додаткові можливості. Отримати бали можна так:

  • Якщо користувач з Телеграм преміум приєднується до вашого каналу, ви отримаєте один заряд.
  • За розіграш однієї підписки на Telegram Premium серед учасників свого каналу ви отримаєте чотири заряди.
  • Якщо ви даруєте преміальну підписку комусь зі своїх контактів, ваш канал або група отримають три заряди.

Від кількості таких балів залежить рівень каналу та доступні можливості. Наприклад, на першому рівні можна додатково опублікувати одну історію на день, отримати сім кольорів для назви каналу та сім стилів для цитат і посилань на місяць. Детальніше про це читайте в офіційному довіднику месенджера.

Максимум можливостей для бізнесу у Telegram дають чат-боти. Налаштуйте автоматичні відповіді на питання, приймання та оплату замовлень, привітання нових учасників груп, нагадування та інші функції за допомогою конструктора чат-ботів Телеграм від SendPulse. Вибирайте зручні шаблони або створюйте самостійно без програмування та складних налаштувань. Приєднуйте чат-бот до каналу або групи всього за кілька кліків.

Чат-боти SendPulse — це просте створення, можливість налаштувати будь-який сценарій, швидкий запуск та проста інтеграція з CRM та усіма іншими сервісами платформи. Крім того, ви можете відстежувати ефективність роботи, а також легко копіювати створений сценарій чат-бота у інші месенджері: Viber, Instagram, Facebook або WhatsApp.

Конструктор чат-ботів SendPulse
Конструктор чат-ботів SendPulse

Скільки коштує Телеграм преміум

Ціна Телеграм преміум для користувачів з України складає 144,99 грн на місяць. Якщо ви одразу придбаєте річну підписку за 1090,99 грн, вартість у розрахунку на один місяць буде меншою: 90,92 грн.

У месенджера є базовий тариф, проте у кожній країні він відрізняється. Кінцева вартість підписки залежить від комісії за транзакцію, місцевих податків та інших зборів, що не залежать від розробників застосунку.

Telegram визначає вартість та валюту, орієнтуючись на телефонний код країни або на налаштування, вказані в акаунтах Google чи Apple. Якщо ви здійснили перший платіж у гривні, всі майбутні тарифи також будуть розраховуватись у цій валюті.

Шукаєте, як купити Телеграм преміум дешевше? Це можливо, якщо ви користуєтесь десктопним застосунком. Нижче ми розглянемо, як підписатись на тариф з економією.

Як отримати Телеграм преміум

Ви можете купити Телеграм преміум двома способами.

Через офіційний застосунок

Щоб підключити Телеграм преміум, завантажте останню версію застосунку, відкрийте його і далі натисніть на аватарку свого профілю, перейдіть до налаштувань і виберіть у списку Telegram Premium.

Підписка на Телеграм преміум
Підписка на Телеграм преміум

Перегляньте доступні варіанти та ціни. Оберіть бажаний період підписки: місяць або рік.

Вартість преміальної підписки
Вартість преміальної підписки

Оберіть бажаний спосіб оплати: банківська картка, Google Pay або Apple Pay.

Оплата за Телеграм преміум
Оплата за Телеграм преміум

Підтвердіть транзакцію. Підписка буде активована миттєво.

Через чат-бота

Користуєтесь Telegram для десктопних платформ? Тоді ви можете активувати Телеграм преміум через чат-бота @PremiumBot. Введіть цю назву у рядку пошуку та перейдіть до діалогу.

Підписка на Телеграм преміум через бота
Підписка на Телеграм преміум через бота

Натисніть «Розпочати» і оберіть тарифний план: місячний або річний.

Вибір тарифу Телеграм преміум
Вибір тарифу Телеграм преміум

Виберіть спосіб оплати.

Оплата за преміальний тариф Телеграм
Оплата за преміальний тариф Телеграм

Введіть реквізити й підтвердіть транзакцію. Телеграм преміум активується миттєво.

Зверніть увагу: підписка через бот коштує дешевше: 114,99 грн на місяць замість 144,99 грн. Річний тариф теж нижчий. Саме так можна суттєво зекономити. Але дотримуйтесь правил:

  1. Користуйтесь лише офіційними встановлювачами програми Telegram, доступними на сайті месенджера.
  2. Запам’ятайте, що скачати Телеграм преміум неможливо: це опція, яка підключається у мобільному застосунку або десктопній програмі Telegram. Тому не вірте повідомленням на сумнівних сайтах, які пропонують завантажити встановлювач з вже активованим преміальним тарифом.

Як подарувати Телеграм преміум

Шукаєте, як отримати Телеграм преміум безкоштовно? На цей час немає офіційних акцій від Telegram, тому підключення платне. Проте ви можете попрохати знайому або рідну людину подарувати вам підписку.

Щоб оформити подарунок, треба перейти до налаштувань акаунта і вибрати «Подарувати Premium».

Як подарувати підписку Телеграм
Як подарувати підписку Телеграм

У списку контактів, що відкриється, обрати одержувача подарунка і натиснути «Продовжити». Вказати термін дії й перейти до оплати.

Вартість Телеграм преміум у подарунок
Вартість Телеграм преміум у подарунок

Після підтвердження транзакції в отримувача подарунка відкриється преміальний доступ.

Зверніть увагу: ціна подарункової підписки відрізняється. Це зроблено умисно, щоб надсилати та отримувати подарунки могли користувачі з будь-яких країн. Тому у цьому випадку Telegram оцінює послугу за загальним міжнародним тарифом.

Але ви можете зекономити, якщо самі підписані на Телеграм преміум: у такому випадку подарункові підписки доступні за зниженими цінами.

Як відмінити Підписку телеграм преміум

Відчуваєте, що ця функція вам уже не потрібна? Розкажемо, як відключити підписку Телеграм преміум. Для цього використовуйте той же спосіб, за допомогою якого ви купили тариф. Якщо це @PremiumBot — відкрийте його й оберіть команду «Стоп» або введіть її самостійно: /stop.

Якщо ви платили за допомогою Google Play або Apple Pay, перейдіть у розділ «Підписки» відповідного застосунку, знайдіть у списку Telegram та деактивуйте.

Після скасування підписки:

  • папки та канали залишаться, проте створювати нові та приєднувати до них чати ви не зможете;
  • функціональними будуть перші десять папок, інші заблокуються;
  • збережуться лише 200 найновіших GIF;
  • довгий опис біо не зміниться, проте редагувати його ви не зможете;
  • залишаться лише 5 прикріплених чатів, інші будуть видалені;
  • швидкість завантаження файлів зменшиться;
  • зникне значок Premium;
  • у вас залишаться всі стандартні безкоштовні можливості.

Інші аспекти преміумпідписки та часті питання

Я змінюю номер, що робити? Телеграм преміум прив’язаний до акаунту, а не до номера. Тому жодних проблем не виникне.

Підписка скасується, якщо випадково видалити застосунок Telegram? Преміальна підписка залишається активною на будь-якому пристрої, якщо ви завантажите застосунок і увійдете в акаунт.

Преміальна підписка дає додаткові переваги до просування? Телеграм преміум — це лише доступ до розширених функцій. Він не передбачає особливого ставлення до користувача. Тому правила верифікації, ведення каналів, публікації контенту, просування та інших дій єдині для всіх.

Чи стягується оплата, якщо я не користуюсь преміальними функціями? У Телеграм преміум немає опції тимчасового блокування підписки. Тому оплата стягується незалежно від того, користуєтесь ви додатковими можливостями, чи ні.

Чи буде Telegram безкоштовним для інших користувачів? Команда розробників застосунку гарантує, що всі базові функції месенджера залишаться безкоштовними й надалі.

Розвиваючи бізнес у Telegram, пам’ятайте про омніканальність та охоплюйте ширшу цільову аудиторію. У цьому вам допоможуть сервіси SendPulse: конструктор сайтів, рішення для email та SMS розсилок, конструктори чат-ботів для Viber, Instagram, Facebook та інших платформ. Досягайте більшого завдяки якісним та простим інструментам!

Дата публікації:

21 Червня 2024

Сергій Носенко

Копірайтер. Люблю маркетинг і крипту. Знаходжу цікаве та ділюсь власним досвідом.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 5/5
Всього голосів: 2

Поділитися:

Facebook Twitter