Маркетинг та продажі

Як додати музику в сторіз: покрокова інструкція

7 minutes

Як додати музику в сторіз: покрокова інструкція

Вдало підібраний музичний трек доповнює фотографію або відео, підкреслює настрій та привертає увагу підписників. Розберемося, як додати музику до сторіз Instagram за допомогою внутрішніх інструментів та сторонніх додатків.

Як додати музику до сторіз в Інстаграм

Перший крок — безпосередньо підготовка сторіз. Завантажте зображення або відео, додайте наклейки, емоджі, ефекти та фільтри.

Створення сторіз: перший етап
Створення сторіз: перший етап

Щоб додати музику в Stories Instagram, натисніть на розділ зі стікерами — це третій значок у верхній частині екрана, і в списку знайдіть «Музика». До речі, до сторіз можна додати не лише музику, а й опитування, геолокацію, хештеги, посилання.

Додавання музики до сторіз Інстаграм
Додавання музики до сторіз Інстаграм

Альтернативний варіант — натиснути на зображення ноти у верхній частині екрана. Будь-яка із цих дій розгортає список доступних аудіотреків. Список композицій у кожній країні відрізняється: усе залежить від прав, наданих виконавцями та дистриб’юторами.

Бібліотека рекомендованої музики для Stories
Бібліотека рекомендованої музики для Stories

Бібліотека музики поділена на два розділи:

  1. Для вас: список аудіотреків, які рекомендує Instagram.
  2. Огляд: вибір музики за тематичними категоріями. Він дає змогу вибрати трек за настроєм, жанром, тематикою.
Підбір музики для Stories за критеріями
Підбір музики для Stories за критеріями

Так, для вибору музики за жанром потрібно прокрутити екран бібліотеки вниз і вибрати відповідну категорію. Розгорнеться п’ять папок: Ритм-н-блюз та соул, Поп, Рок, Хіп-хоп, Кантрі. Можна натиснути на будь-яку та переглянути список доступних композицій. Щоб прослухати трек, натисніть кнопку відтворення.

Вибір музики для сторіз за жанрами
Вибір музики для сторіз за жанрами

Якщо ви знаєте, яка саме композиція пасуватиме для вашої сторіз, скористайтеся пошуком.

Пошук музики для Stories в Instagram
Пошук музики для Stories в Instagram

До речі, шукати можна не лише за назвами пісень та виконавців, а й за ключовими словами. Наприклад, вводити слово «зима».

Знайшли потрібну музику? Тепер можна налаштувати її відтворення в сторіз. Якщо ви публікуєте відео, тривалість треку автоматично синхронізується під нього. Для зображень можна налаштувати тривалість від 5 до 15 секунд. Для цього натисніть на значок із цифрами ліворуч від шкали та виберіть потрібний варіант.

Налаштування тривалості музики для сторіз
Налаштування тривалості музики для сторіз

На шкалі є дві червоні позначки. За допомогою них можна вибрати потрібний фрагмент треку.

Вибір фрагмента музики для сторіз
Вибір фрагмента музики для сторіз

Якщо в бібліотеці є слова пісні, ви можете налаштувати вигляд, розмір та колір тексту в сторіз. Над шкалою є кілька кнопок. Натискаючи на них, вибирайте відповідний дизайн. Змінити колір шрифту можна, натиснувши на іконку із зображенням градієнта у верхній частині екрана.

Налаштування параметрів відображення тексту пісні
Налаштування параметрів відображення тексту пісні

Замість тексту можна вибрати відображення обкладинки альбому виконавця або анімоване зображення під назвою композиції.

Налаштування відображення обкладинки альбому на сторіз із музикою
Налаштування відображення обкладинки альбому на сторіз із музикою

Натисніть на зображення прапорця у верхньому правому кутку й завершіть налаштування музики в сторіз. Ви можете рухати наліпку, змінювати її розміри, повертати. Не подобається колір або варіант показу? Натисніть на наліпку — і ви повернетеся до меню налаштувань. Коли всім задоволені, натисніть кнопку в правому нижньому кутку й опублікуйте сторіз.

У бізнесі Stories використовують для залучення підписників, і музика може стати одним із допоміжних чинників. Якщо ви націлені на серйозне зростання активності користувачів, заздалегідь підготуйте інструменти для роботи з ними.

Своєчасно відповідати на повідомлення, підтримувати простий діалог, відповідати на ЧаПи може чат-бот для Instagram від SendPulse. Крім того, він може реагувати на всі згадки про бренд в сторіз, приймати оплату та виконувати багато інших корисних функцій: збирати контактні дані, проводити опитування, робити розсилку.

Чат-боти SendPulse не обмежені Instagram. Їх можна використовувати для Facebook, Telegram і WhatsApp. Вони легко інтегруються з іншими інструментами сервісу: зокрема, email і SMS розсилками та CRM системою.

Налаштування чат-бота SendPulse для Інстаграм
Налаштування чат-бота SendPulse для Інстаграм

Як додати композицію через сторонній додаток

Принцип додавання композицій в Instagram простий та зручний, але не закриває всі потреби користувачів. У бібліотеці може не виявитися потрібної музики, а завантажити власний аудіотрек неможливо. Але вихід є. Далі пропонуємо список програм, за допомогою яких можна зробити сторіз з музикою, а також інструкція зі створення та додавання файлу.

Попередження про ризики

Алгоритми Instagram відстежують та аналізують музику в сторіз. Якщо ви використовували трек, захищений авторським правом, система автоматично його вилучить. Саме тому рекомендується завантажувати аудіо, на яке не поширюються авторські права. Знайти такі треки можна в різних бібліотеках у мережі: Free music archive, Purple Planet Music тощо. Зверніть увагу: автор має дати дозвіл на вільне використання музики, у тому числі й для комерційних цілей.

Читайте також:

3 програми для безплатного додавання аудіо в Stories

Є багато доступних мобільних застосунків, які дають можливість створювати фото та відео сторіз із музикою. Розглянемо три найпопулярніші.

Storybeat Reels & Story Maker

Це мобільний застосунок для створення аватарів, редагування фото та відео, які потім можна використовувати для Stories і Reels в Інстаграм. У базі є понад 2000 шаблонів, багато анімованих елементів, розширені інструменти редагування. Музику можна завантажувати з власного пристрою або використати бібліотеку Spotify. Окремої уваги заслуговує інструмент синхронізації аудіо та фото.

Базові функції програми доступні у вільному доступі. Завантажити готове зображення або відео можна також безплатно, але після перегляду 30-секундного рекламного ролику. Платний тариф коштує $1,7 на місяць: він надає доступ до всіх можливостей програми.

Додаток Storybeat Reels & Story Maker для створення сторіз із музикою
Додаток Storybeat Reels & Story Maker для створення сторіз із музикою

InShot

Це багатофункціональний мобільний редактор фото та відео. Завдяки своєму інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу та широкому набору інструментів він годиться як для початківців, так і для досвідчених користувачів. InShot підтримує обрізання, склеювання, додавання тексту, ефектів та музики. Застосунок має власну музичну бібліотеку. Крім того, можна завантажувати треки зі свого пристрою. Є категорія з різноманітними звуковими ефектами. Готову сторіз можна відразу опублікувати в Instagram.

Базові функції доступні безплатно, але під час збереження готової сторіз вам доведеться переглянути рекламу. Для доступу до повного набору опцій потрібно платити $2 на місяць.

Додаток InShot для створення сторіз із музикою
Додаток InShot для створення сторіз із музикою

VN

Цей безкоштовний застосунок для монтажу мобільного відео пропонує все необхідне для створення професійних роликів, включно з обрізанням, склеюванням, переходами, ефектами, фільтрами, корекцією кольорів, титрами, музикою, звуковими ефектами тощо. Є багато шаблонів для сторіз і рілс.

Як у сторіз додати музику? Власна бібліотека програми дуже маленька, але можна завантажувати аудіо безпосередньо з пристрою. Для скачування та публікації готової Stories доведеться купити платну версію за $3,5 на місяць.

Додаток VN для створення сторіз із музикою
Додаток VN для створення сторіз із музикою

Stories в Instagram можна використовувати для реклами сайту. Робоча схема: створити лендинг у конструкторі сайтів SendPulse, зробити серію привабливих сторіз із закликом перейти на сайт та посиланням. Для розроблення лендингу спеціальні знання не потрібні: достатньо вибрати потрібні блоки й написати для них тексти. Так можна просувати акційний товар або збирати ліди.

Створення блоку з посиланнями в конструкторі SendPulse для сторіз
Створення блоку з посиланнями в конструкторі SendPulse для сторіз

Як додати музику до сторіз через відеоредактор

Кожна програма має власний функціонал, але логіка процесу у всіх застосунках схожа. Для прикладу розглянемо, як додати музику до сторіз Інстаграм через мобільний додаток Canva.

У розділі «Соцмережі» редактора є категорія «Розповідь Instagram».

Створення сторіз у застосунку Canva
Створення сторіз у застосунку Canva

Можна вибрати один із шаблонів — безплатних чи преміальних — або створити власний дизайн. Наприклад, зробити колаж із кількох фото або навіть відео.

Щоб додати музику до дизайну, натисніть знак + та перейдіть до розділу «Завантаження». Там перейдіть до підкатегорії «Аудіо». Якщо ви раніше не завантажували пісні в цей редактор, натисніть «Завантажити файли», виберіть потрібний трек на смартфоні та натисніть «Готово».

Після додавання музики до шаблону можна вибрати будь-яку тривалість. Якщо для сторіз ви використовуєте відео, аудіо синхронізується із тривалістю ролика.

Налаштування музики для Stories у програмі Canva
Налаштування музики для Stories у програмі Canva

Виділивши трек та натиснувши «Налаштувати», ви можете за допомогою повзунків вибрати відповідний уривок композиції. Після цього можна завантажити готову сторіз у форматі.mp4 та опублікувати її в Інстаграм. Зробити це можна й без завантаження: в інтерфейсі редактора є піктограма публікації.

Можливості для завантаження чи публікації готової сторіз в Інстаграм
Можливості для завантаження чи публікації готової сторіз в Інстаграм

Як зробити сторіз із музикою за допомогою запису екрана

Як додати музику до сторіз, якщо немає значка? Швидше за все це означає, що у вашій країні не підтримується офіційна опція імпортування аудіотреків від Instagram. У такому разі можна скористатися стороннім додатком або зробити сторіз через запис екрана. Для цього:

  1. Увімкніть трек, який зберігається на смартфоні, або запустіть відтворення на будь-якому зручному стрімінговому сервісі.
  2. Виберіть потрібний фрагмент пісні.
  3. Підготуйте відео або зображення, яке плануєте завантажити у Stories.
  4. Запустіть інструмент запису екрана. У iOS для цього потрібно розгорнути «Пункт керування» і знайти відповідний значок, а в Android це можна зробити через панель інструментів у верхній частині екрана.
  5. Зробіть запис. За необхідності відріжте зайві частини.
  6. Перейдіть до розділу сторіз в Інстаграм, завантажте записаний відеоролик. Додайте текст, наклейки, ефекти. Опублікуйте Stories.

Для запису екрана можна використовувати інші програми: наприклад, AZ Screen Recorder (Android) або DU Recorder (iOS). Перед записом вимкніть звук сповіщень. Перевірте, чи у безшумному режимі телефон. Та майте на увазі: якість звуку та відео може бути гіршою, ніж у разі використання стандартних функцій Instagram. А ще Instagram будь-коли може заблокувати публікацію через порушення авторських прав.

Практикуєте омніканальний маркетинг? Тоді вам буде зручно використовувати одну платформу для роботи з відвідувачами, які користуються Instagram, месенджерами, сайтом, електронною поштою. Запускайте розсилки за допомогою сервісів SendPulse для email, SMS і Viber. Створюйте лендинги або мультипосилання в конструкторі. Розмістіть онлайн-чат на сайті, щоб залучати відвідувачів до комунікації. Використовуйте сервіс push-повідомлень, та аналізуйте результати всієї маркетингової діяльності в CRM.

Дата публікації:

8 Бер. 2024

Сергій Носенко

Копірайтер. Люблю маркетинг і крипту. Знаходжу цікаве та ділюсь власним досвідом.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter