Маркетинг та продажі

Як відновити переписку в Інстаграм: покроковий гайд з усіма можливими способами

8 minutes

Як відновити переписку в Інстаграм: покроковий гайд з усіма можливими способами

Інстаграм має низку функцій, що дають змогу відновити видалені публікації, Stories та Reels. Зі звичайними постами та відео це можна зробити протягом 30 діб, а з історіями — 24 годин. Проте в Інстаграм не можна відновлювати видалені повідомлення з директу. Про це сказано і на офіційній сторінці «Довідкового центру».

Якщо діалог видалено, повернути його назад в директ вже не вдасться. Проте, якщо там була важлива інформація, яку вам потрібно повернути, є кілька способів, як відновити видалену переписку в Інстаграм. Про них читайте у статті.

Чому може зникнути переписка в Інстаграм

Спочатку розглянемо причини, чому можуть зникнути діалоги чи окремі повідомлення. Ось найбільш розповсюджені.

Скасування відправки повідомлень

Інстаграм дає змогу видалити власні повідомлення з будь-якого чату навіть після того, як їх прочитав отримувач. Повідомлення, відправлення яких було скасовано, зникнуть у всіх учасників розмови: як у приватних повідомленнях, так і в групових чатах.

Щоб скасувати відправлення, потрібно лише затиснути текст повідомлення, а у спадному меню тапнути «Скасувати надсилання» і підтвердити дію.

Інстаграм дає змогу відмінити відправку повідомлень у директі
Інстаграм дає змогу відмінити відправку повідомлень у директі

Важливо! Цей спосіб дає змогу видаляти тільки власні повідомлення. Повідомлення співрозмовника у будь-якому випадку залишаться.

Якщо в діалозі зникла частина або всі повідомлення співрозмовника, то, найімовірніше, він просто скасував їх відправлення.

Поганий інтернет

Якщо інтернет-зв’язок нестабільний чи слабкий, можуть виникнути проблеми з завантаженням повідомлень з сервера, навіть якщо вони відправлені. Додаткових сповіщень під час такого збою Інстаграм не дає.

Водночас, якщо через поганий інтернет повідомлення не було відправлено на сервер, вихід з застосунку, чистка кешу видалить його повністю.

Збій на сервері компанії

Компанія Meta має десятки тисяч серверів, які обслуговують продукти компанії. Під час вимкнення або планового обслуговування окремих машин, де зберігаються повідомлення, тексти деяких діалогів можуть бути тимчасово недоступні.

Інформація все ще буде в застосунку, але сервер у цей час не приймає пакети даних на обробку і не відправляє відповіді. Таке трапляється досить рідко, а окремі повідомлення чи діалоги у такій ситуації зазвичай недоступні не більше кількох годин.

Увімкнена функція Vanish Mode

У 2020 році Інстаграм презентував функцію Vanish Mode, що дає змогу вмикати в діалогах режим повідомлень, що зникають.

Якщо в одного зі співрозмовників увімкнений Vanish Mode, то коли чат чи застосунок закриють, то всі повідомлення будуть видалені в обох співрозмовників. Навіть якщо функція увімкнена лише на одному смартфоні. Якщо цей режим ввімкнув один зі співрозмовників, то інший отримає сповіщення.

Щоб активувати функцію Vanish Mode, потрібно у вікні діалогу свайпнути вгору. Тема зміниться на темну і з’явиться сповіщення, що режим зникаючих повідомлень увімкнено. Щоб повернутися у звичайний формат, потрібно свайпнути вгору ще раз.

Так виглядає режим Vanish Mode в Інстаграм
Так виглядає режим Vanish Mode в Інстаграм

Важливо! Навіть якщо ви вимкнули режим повідомлень, що зникають, перед закриттям діалогу, всі повідомлення буде все одно видалено.

Акаунт заблоковано або видалено

Якщо акаунт отримав повний бан або власник видалив його самостійно, всі його діалоги буде видалено для всіх співрозмовників.

Важливо! Навіть коли власник поверне доступ до акаунту, відновити повідомлення в директі за допомогою стандартних функцій не вийде.

Повний бан акаунту — найбільш розповсюджена причина, чому власники шукають спосіб, як відновити видалену переписку в Інстаграм. Особливо це стосується невеликих онлайн-магазинів, які продають саме за допомогою цієї соцмережі, адже блок повністю знищує листування з клієнтами. Це може порушити процес відправлення замовлень.

Найчастіше акаунт блокують через неправильне використання чат-ботів та спроби накрутки реакцій. Наприклад, масову розсилку однакових повідомлень всім підписникам або однакові автовідповіді під коментарями до публікацій. Щоб такого не трапилося, радимо підключити перевірений чат-бот, який враховує алгоритми соцмережі та допоможе опрацювати заявки в директі без ризику блокування.

З допомогою Інстаграм-боту SendPulse ви можете без зайвих складнощів налаштувати автоматичний розгалужений діалог з клієнтами: відповідати на розповсюджені питання, давати інформацію щодо продуктів і навіть приймати оплати. Це значно зменшить рутинну роботу в директі.

Використовуйте шаблон чат-боту SendPulse, щоб створити його швидше.

 

Усе про створення та налаштування чат-ботів в Інстаграм ви знайдете у нашій базі знань. Також у нашому сервісі можна створити чат-боти для інших соцмереж.

Читайте також:

Як відновити переписку в Інстаграм на Андроїд

Якщо листування зникло нещодавно, а ви не оновлювали операційну систему смартфона та сам застосунок, то можна спробувати відновити діалог з пам’яті телефона через історію сповіщень.

Плюси методу: не залежить від внутрішніх алгоритмів та механік Інстаграм, адже текст повідомлень збережений на телефоні.

Мінуси методу: потрібно заздалегідь увімкнути журнал сповіщень. Крім того, повідомлення, доставлені більш ніж 24 години тому, відновити не вийде.

Щоб увімкнути журнал сповіщень на Android, перейдіть у «Налаштування», виберіть вкладку «Сповіщення та рядок стану», далі тапніть на «Додаткові параметри». Після увімкнення «Журналу сповіщень» у цьому вікні будуть усі сповіщення за 24 години. У меню виберіть Інстаграм — текст усіх повідомлень, в тому числі й видалених, буде доступний.

Увімкнути «Журнал сповіщень» на пристрої Android
Увімкнути «Журнал сповіщень» на пристрої Android

Після цих дій усі сповіщення будуть зберігатися в журналі. Щоб подивитися доступні повідомлення в директі Інстаграм, просто знайдіть у список застосунок і тапніть на нього.

Так відображаються сповіщення, коли журнал сповіщень увімкнено
Так відображаються сповіщення, коли журнал сповіщень увімкнено

Важливо! Цей спосіб працює лише у випадку, коли на смартфоні встановлена операційна система Android 11 або новіша, а також увімкнений журнал сповіщень.

Якщо ж потрібні повідомлення, отримані більш ніж 24 години тому, відновити їх за допомогою інструментів Android не вийде.

Як відновити переписку в Інстаграм на Айфоні

На смартфонах з iOS є дієвий спосіб, який також не залежить від серверів Інстаграм. Адже резервне копіювання на iPhone та iPad зберігає також і дані застосунків, в тому числі й Інстаграм.

Можна відновити старішу версію бекапу з iCloud, де всі потрібні повідомлення ще є в застосунку Інстаграм.

Плюси методу: відновити можна всі повідомлення, практично без обмеження по часу.

Мінуси методу: всі оновлення, встановлені застосунки та дані, що збережені на телефон після дати резервного копіювання, буде втрачено.

Крім того, потрібно заздалегідь налаштувати автоматичне створення резервних копій системи в iCloud. Для цього перейдіть в «Параметри» — [Ваше ім’я] — «iCloud», в меню виберіть «Архівація в iCloud» та поставте галочку на «Архівувати цей [пристрій]».

Важливо! Цей спосіб відновлення варто використовувати лише у випадку, якщо в директі були втрачені дійсно важливі дані. Наприклад, клієнтську базу Інстаграм-магазину, яку не встигли перенести в CRM-систему.

Щоб запустити процес відновлення системи через iCloud, необхідно зайти в «Налаштування» — «Загальні» — «Перенести чи скинути iPhone» — «Стерти весь вміст і параметри».

Тобто щоб відновити дані з iCloud, потрібно спочатку видалити всі збережені дані зі свого пристрою.

Видалення даних
Видалення даних

Під час наступного запуску смартфона у вікні «Програми та дані» потрібно вибрати «Відновити з копії iCloud». І у вікні вибору копій позначити ту, де необхідні повідомлення ще були в застосунку.

Відновлення даних iPhone за допомогою резервної копії в iCloud
Відновлення даних iPhone за допомогою резервної копії в iCloud

Для цього способу потрібно багато часу та зусиль, але він дійсно працює, незалежно від того, коли саме зникли повідомлення. Проте гарантувати успіх можна лише в тому випадку, якщо ви правильно налаштували резервне копіювання. Занадто старі копії ефекту не дадуть.

Читайте також:

Як відновити видалені повідомлення в Інстаграм за допомогою сторонніх програм

Якщо ви не чистили кеш та тимчасові файли смартфона, можна спробувати дістати тексти повідомлень Інстаграм за допомогою сторонніх застосунків.

Таких застосунків є багато. Наприклад, iMyFone, iStaunch та iBeesoft для iOS або DM Pro Wondershare та Dr.Fone для Android. Є також мультиплатформенні застосунки — наприклад, RecoverGo.

Вони сканують внутрішні тимчасові файли смартфона та відновлюють дані з них. У більшості застосунків можна вказати тип файлів, що потрібно знайти, і далі система зробить все сама.

Так виглядає меню відновлення застосунку RecoverGo з резервної копії iCloud
Так виглядає меню відновлення застосунку RecoverGo з резервної копії iCloud

Після завершення процесу відновлення архіви з повідомленнями можна завантажити на смартфон або комп’ютер.

Щоб відновити листування, застосунок аналізує файли iCloud та шукає дані з розширенням, які притаманні повідомленням. Спосіб працює не у 100% випадків через відмінності різних версій операційних систем та принципів зберігання даних в бекапах. Проте шанси відновити хоча б частину діалогів досить великі.

Завантаження архіву повідомлень на комп’ютер за допомогою RecoverGo
Завантаження архіву повідомлень на комп’ютер за допомогою RecoverGo

Важливо! Для відновлення даних з резервних копій або тимчасової пам’яті пристрою потрібно надати застосунку максимальний рівень доступу. Щоб убезпечити себе від викрадення персональних даних, вкрай важливо завантажувати такі програми з офіційних сайтів та маркетів App Store чи Play Market.

Як відновити переписку в Інстаграм на email

Важливо: навіть після видалення в директі тексти повідомлень все одно зберігаються на серверах Meta.

До 2023 року відновити переписку в Інстаграм можна було через прив’язаний акаунт Facebook. Це був найпростіший та найшвидший спосіб, проте зараз він не доступний.

Проте користувач Інстаграм може запитати копію даних зі свого акаунту. Водночас з сервера буде створений повний архів інформації, включно з видаленими повідомленнями.

Зробити це можна через «Центр облікових записів». Зайдіть в Інстаграм на смартфоні або через вебверсію застосунку, перейдіть у «Налаштування» та виберіть «Профілі».

Відновити переписку Інстаграм можна через «Профілі»
Відновити переписку Інстаграм можна через «Профілі»

Далі виберіть пункт «Особиста інформація» — «Завантаження вашої інформації». Потім позначте свій акаунт Інстаграм, для якого потрібно відновити втрачені повідомлення.

Так можна запитати архів власних даних у Інстаграм
Так можна запитати архів власних даних у Інстаграм

Зовсім необов’язково завантажувати повний архів даних акаунту. Там досить багато інформації, тому можна заплутатися. Натомість в меню вибору можна вказати лише повідомлення. Далі варто вибрати «Завантажити на пристрій».

Завантаження даних з Інстаграм
Завантаження даних з Інстаграм

Задля безпеки персональних даних, Інстаграм не дасть змоги завантажити архів з даними відразу. Його буде сформовано протягом 48 годин. Коли система створить посилання на завантаження, власник акаунту отримає сповіщення на електронну пошту, вказану під час реєстрації.

Зверніть увагу: посилання буде активним лише чотири дні. Після численних скандалів щодо витоку персональних даних менеджери соцмережі стали ретельніше ставитися до персональної інформації клієнтів. А якщо хочете дізнатися, для чого саме сайти збирають та як використовують дані користувачів, читайте статтю «Як і навіщо збирати дані клієнта».

Попередження про умови завантаження файлів
Попередження про умови завантаження файлів

Проте Meta не обмежує кількість запитів на завантаження даних, тому при необхідності ви зможете повторити запит у майбутньому.

Система дає змогу завантажити інформацію навіть за весь період існування акаунту. Проте ми рекомендуємо робити запит за останній рік або менше. Навряд чи вам дійсно потрібні настільки старі дані, а запит за період в три місяці буде готовий значно швидше, ніж повний архів.

Звісно, всі повідомлення будуть доступні лише в архіві — їх неможливо завантажити назад в застосунок. Але так ви хоча б зможете відновити важливу інформацію.

Якщо ж ви власник чи менеджер онлайн-магазину, ці інструменти допоможуть повернути контакти клієнтів та зібрати дані про останні доставки та оплати, які ще не встигли внести в таблицю чи CRM. Тим самим, це збереже вашу репутацію та дасть змогу продовжити роботу.

А щоб покращити продажі та перетворити Інстаграм у потужний бізнес-інструмент, підключайте чат-бот, який прийматиме заявки клієнтів та відповідатиме на рутинні питання, завантажуйте дані клієнтів у зручну CRM-систему та запускайте розсилки електронною поштою, через Viber та SMS.

Дата публікації:

23 Кві. 2024

Ярослав Цимбал

Автор блогових та іміджевих статей. Можу описати найскладніші технічні теми просто та зрозуміло

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 5/5
Всього голосів: 5

Поділитися:

Facebook Twitter