Корисні інструменти

10 кращих альтернатив Wix на 2024 рік

10 minutes

10 кращих альтернатив Wix на 2024 рік

Якщо ви шукаєте платформу для створення сайту, то, найімовірніше, чули про Wix. Онлайн-конструктор допомагає компаніям та спеціалістам розробляти сайти різної спрямованості, у тому числі інтернет-магазини, блоги, портфоліо, без знання основ програмування. Як і будь-яка інша платформа, Wix має свої переваги та недоліки.

У цій статті ми розглянемо альтернативи Wix із відмінним співвідношенням ціни, функціоналу, сервісу.

Функції та можливості Wix

Перш ніж вивчати альтернативні Wix варіанти, розглянемо, що собою являє платформа. Ось основні її можливості:

  • Блоковий конструктор. Wix — це інтуїтивно-зрозумілий конструктор. Їм легко користуватися, він адаптований для людей без технічних навичок або знань. Ви можете створити красивий сайт просто перетягуючи різні елементи в редакторі.
  • Готові шаблони. У конструкторі ви знайдете понад 800 шаблонів, що повністю налаштовуються. Підійдуть для компаній у сфері охорони здоров’я, ресторанів, нерухомості та багатьох інших галузей.
  • Адаптивність. Сайти добре виглядатимуть на різних пристроях і розмірах екранів без додаткових зусиль. Ця опція призначена для всіх сайтів на Wix без винятку.
  • Штучний інтелект. Функція особливо зручна для новачків. Можна відповісти на кілька питань про ваш сайт та віртуальний помічник допоможе розробити індивідуальний дизайн сайту.
  • Вбудовані SEO-інструменти. Платформа дає змогу оптимізувати сайт під вимоги Google, додавати метатеги за умовчанням, розмітку та багато іншого, що сприяє просуванню в пошукових системах. У Wix також передбачено перенаправлення URL-адрес.
  • Підключення домену. Ви можете підключити власний домен для сайту або купити його безпосередньо у Wix.

Хоча Wix може здатися ідеальним варіантом, в нього є і недоліки.

Недоліки Wix

Wix — корисний інструмент для створення сайтів, але його мінуси відчутні.

Висока вартість. Деякі тарифні плани Wix включають функції, які можуть не знадобитись, але вони входять у вартість. Потрібно також платити за хостинг та реєстрацію домену та за додаткові інтеграції. Все в сумі робить платформу досить дорогою.

Мало функцій на безкоштовному тарифі. Наприклад, немає онлайн-платежів та Google Analytics. Клієнтська підтримка зведена до базової, логотип Wix відображається на кожній сторінці сайту.

Лімітоване керування. Оскільки сайт розміщений на домені Wix, ви не маєте повного контролю над своїми даними. Перенесення сайту на іншу платформу буде складним.

Відсутність взаємозамінних шаблонів. Вибравши шаблон, потрібно його дотримуватись. Ви не зможете перейти на інший, навіть якщо не внесли жодних змін. Якщо ви захочете змінити шаблон, доведеться вручну перенести весь створений контент.

Реклама. На безкоштовному та базовому тарифах реклама Wix з’являється на кожній сторінці створеного сайту, що порушує естетику та впливає на зручність використання.

Окрім високих тарифів та реклами, користувачі також зазначають, що платформа може призупиняти платежі, а служба підтримки клієнтів відповідає занадто повільно.

Крім того, у відгуках користувачі скаржаться на повільну роботу сайту і не дуже зрозумілий інтерфейс.

Відгуки про платформу Wix
Відгуки про платформу Wix

Тепер розглянемо сервіси, які не поступаються, або кращі за Wix, які допоможуть створити сайт і вигідно презентувати ваш бізнес у мережі.

Кращі альтернативи Wix

У цьому розділі ми розглянемо деякі з кращих аналогів Wix.

SendPulse

SendPulse — це комплексна платформа для автоматизації маркетингу та продажів, яка допомагає керувати всіма аспектами бізнесу. З її допомогою ви створите сайт, налаштуєте чат-боти, підключете спливаючі вікна для збору даних про потенційних клієнтів, підключете email кампанії, SMS розсилки, тим самим зможете збільшити продажі через різні канали зв’язку.

За допомогою конструктора сайтів SendPulse приватні особи, малий бізнес та великі компанії можуть швидко, без навичок програмування створити потрібний майданчик для продажу та контакту зі споживачами. У візуальному конструкторі легко розібратися, додавати та видаляти нові блоки, змінювати їхній зовнішній вигляд, розмір, всі необхідні деталі.

У галереї шаблонів ви знайдете варіанти для створення інтернет-магазину, SaaS-проекту, онлайн-школи чи портфоліо. Шаблон можна редагувати, додаючи різні віджети: меню, відео, галереї, контактні форми, блоки популярних запитань, карту сайту та багато іншого.

Вам також не обов’язково обмежуватись вбудованими інструментами. Завдяки віджету «Користуватський код» ви зможете додавати на сайт власний HTML-код, застосовувати CSS або використовувати JavaScript.

Створення сайту за допомогою SendPulse
Створення сайту за допомогою SendPulse

Ви також можете інтегрувати штучний інтелект із конструктором SendPulse, доручивши йому створення контенту чи покращення дизайну.

Крім того, за допомогою SendPulse ви можете почати продавати фізичні або онлайн-товари — просто налаштуйте каталог, варіанти доставки та кнопки оплати. Більш того, вбудована CRM-платформа дасть змогу контролювати статуси угод та кількість продажів.

Ціни. У SendPulse є безкоштовні та платні тарифи від 5,6$ на місяць при оплаті за рік.

HostGator

HostGator — ідеальна альтернатива Wix для тих, хто шукає багатофункціональне рішення, оскільки він поєднує у собі конструктор сайтів із інструментами хостингу та домену.

З його допомогою ви можете створити сайт, використовуючи шаблон на одну з тематик: мода, їжа, дизайн, охорона здоров’я і так далі. Потрібно уточнити, що це не блоковий конструктор, який працює за принципом перетягування.

Створення нового сайту за допомогою HostGator. Джерело: YouTube
Створення нового сайту за допомогою HostGator. Джерело: YouTube

Сервіс дає змогу використовувати стокові зображення та відео для швидкого створення сайту. У HostGator також можна інтегрувати відео з YouTube чи Vimeo. Передбачені інтеграції з соціальними мережами: можна додавати кнопки соцмедіа, що настроюються, а також вбудовувати стрічку соціальних мереж. А ще ви можете додавати контактні форми до сайту.

Альтернативний Wix сервіс дає змогу отримати домен та захистити дані клієнта за допомогою SSL-сертифіката. А вбудований хостинг забезпечує гарну швидкість завантаження сторінок.

HostGator також підходить для тих, хто хоче відкрити інтернет-магазин, оскільки він пропонує інструменти ecommerce, включно з безпечними онлайн-платежами, технологією автоматичної синхронізації, створенням маркетплейсу, продажами в Facebook та Instagram тощо. Ще у сервісі можна додавати на сайт розташування Google Maps — чудова функція для інтернет-магазинів.

Ціни. HostGator немає безкоштовного пакету. Платні тарифи варіюються від 4,95 до 19,95 $ на місяць.

Framer

Framer — це конструктор сайтів. Ві ньому є візуальний інтерфейс користувача з різними формами і елементами. Крім того, ви можете створювати сайт безпосередньо в редакторі коду та імпортувати проєкти з Figma.

Ви можете спробувати створити першу версію сайту за допомогою штучного інтелекту. Після цього вносити корективи — редагувати елементи, використовувати стилі, форматувати текст, фото, додавати інтерактивні функції, щоб виділити ваш сайт серед інших. У рамках сервісу також доступна бібліотека із понад 1000 професійних шаблонів.

Шаблони в сервісі Framer
Шаблони в сервісі Framer

Вам не потрібно турбуватися про навігацію сайту, бо Framer допомагає побудувати структуру та пов’язаність сторінок. У результаті ви отримуєте візуально привабливий сайт зі зрозумілим змістом. Більш того, сайт, створений за допомогою Framer, є адаптивним і добре виглядає на всіх пристроях.

Ціни. Існує безкоштовний тариф, який найбільше підходить для хобі-проектів. Платні тарифи з великою кількістю функцій починаються від 5$ за сайт на місяць при щорічній оплаті.

Читайте також:

siter.io

siter.io дає змогу створювати портфоліо, посадкові сторінки та сайти-презентації. Ви можете створити свій ресурс прямо в браузері за допомогою інтуїтивно-зрозумілих інструментів.

Ця альтернатива Wix пропонує тисячі різних елементів для створення сайту, а ще у ній можна додавати свій код, зберігати і повторно використовувати стилі шрифтів і кольорів у всьому проекті, створювати сайт в командному режимі, а також використовувати зображення з бібліотеки Unsplash. Більш того, платформа пропонує плагін, що дає змогу легко перетворити дизайн Figma на працюючий сайт.

Створення сайту із siter.io
Створення сайту із siter.io

Ціни. Безкоштовна версія — з обмеженнями. Можна перейти на платний тариф за ціною від 7 до 24 $ за місяць за умови щорічної оплати.

IONOS

IONOS — ще одна альтернатива Wix, що стала відомою завдяки інтеграції зі штучним інтелектом. Достатньо вказати кілька критеріїв і ви отримаєте налаштований сайт з текстовими та графічними блоками. Крім того, штучний інтелект може згенерувати для вас текст або покращувати наявний.

Можна розпочати роботу з готового шаблону або зібрати сторінки з окремих блоків контенту. Шаблони варіюються від односторінкових сайтів до складніших дизайнів з кількома сторінками та елементами. Платформа дає змогу змінювати різні елементи дизайну: тло, шрифт, розмір тексту та інтервал. Якщо у вас програміст в штаті, ви можете використовувати HTML і CSS, щоб зробити дизайн ще більш персоналізованим.

Приклад шаблона для ресторану. Джерело: сайт IONOS

Платформа дає можливість створити повноцінний інтернет-магазин, вона має основні функції для ecommerce: відновлення кинутого кошика, оптові знижки, різні способи оплати та доставки тощо.

IONOS надає безкоштовний домен на перший рік, професійну адресу електронної пошти, інтеграцію із соціальними мережами та SEO-інструментами.

Ціни. У IONOS немає безкоштовного тарифу. Найдешевший пакет обійдеться вам у 6$ на місяць протягом перших шести місяців, а потім у 12$ на місяць. Для сайтів електронної комерції ціни вищі.

Hostinger

Hostinger — ще одна чудова альтернатива Wix. Він орієнтований на фрілансерів та малий бізнес, які хочуть запустити простий сайт чи інтернет-магазин. Щоб почати створювати свій сайт на платформі, ви можете використовувати штучний інтелект, який допоможе з текстами та підбором зображень, а також подбає про SEO-оптимізацію контенту. А ще можна налаштувати сайт за допомогою блочного редактору.

Hostinger також пропонує бібліотеку повністю настроюваних, адаптивних шаблонів, згрупованих за певними напрямами, такими як портфоліо, галереї, індустрія гостинності, ecommerce та інші. Ви можете грати з кольорами, змінювати шрифти, додавати нові елементи та багато іншого. Платформа також дає змогу редагувати мобільну версію вашого сайту.

 

Розробка сайту з нуля на Hostinger. Джерело: Hostinger
Розробка сайту з нуля на Hostinger. Джерело: Hostinger

Цей конкурент Wix має спеціальний функціонал для інтернет-магазинів. Якщо ви плануєте створити магазин за допомогою Hostinger, сервіс не стягуватиме комісію за продаж менше 500 продуктів — це можуть бути фізичні товари, онлайн-продукти, послуги, донати. Платформа передбачає багато видів онлайн- і офлайн-оплат.

Ви також можете інтегрувати різні маркетингові інструменти: Google Analytics, Facebook Pixel, Google Tag Manager та Google AdSense тощо.

Ціни. У Hostinger немає безкоштовного тарифу, вартість платних починається від 1,99$ на місяць при першому оформленні та 6,99$ при продовженні.

Webflow

Webflow — це конструктор сайтів без коду, який дасть змогу повністю налаштувати структуру сайту, дизайн, додавати складну анімацію, різноманітний контент, у тому числі інтерактивний.

Цей альтернативний Wix сервіс надає бібліотеку привабливих шаблонів, які підійдуть компаніям із різних індустрій: від електронної комерції до охорони здоров’я та спорту. Шаблони адаптивні, тому добре виглядатимуть на всіх пристроях.

Ви можете використовувати готові шаблони та змінювати їх фон, зображення, шрифт, інтервал, кольори, стиль. Крім того, підключити для створення сайту HTML, CSS та JavaScript.

Створення нового сайту з використанням шаблону з Webflow
Створення нового сайту з використанням шаблону з Webflow

На платформі є необхідні функції для електронної комерції. Ви можете налаштувати сторінку оформлення замовлення, приймати платежі через Stripe та Paypal, автоматично розраховувати податки з продажу.

Ціни. Ви можете спробувати платформу безкоштовно. Платні тарифи для створення простих сайтів починаються від 14$ на місяць при щорічній оплаті. Просунутий сайт із функціями електронної комерції може коштувати вам до 212 $ на місяць при щорічній оплаті.

Читайте також:

Squarespace

Squarespace — ще один популярний конкурент Wix, ідеальний для малих бізнесів, фотографів, блогерів та просто тих, хто хоче виділитися яскравим дизайном. Ви матимете вибір із більш ніж 100 мобільно-дружніх шаблонів для різних потреб — від організації заходів та нерухомості до організації весіль.

Все налаштовується під вас. Замінюйте демоконтент на свій, грайте зі шрифтами, кольорами, анімацією — ви також можете підключити CSS. І якщо вам потрібне натхнення, перегляньте колекцію сайтів, створених іншими користувачами на Squarespace.

Створення сайту з допомогою Squarespace. Джерело: YouTube
Створення сайту з допомогою Squarespace. Джерело: YouTube

А ще є можливість підключити електронну комерцію — від оглядів продуктів та подарункових карток до відновлення покинутих кошиків. Ідеально підійде не лише маленьким бізнесам, а й великим магазинам.

Ціни. Тарифи передбачені різні, від 16 до 49 $ на місяць із щорічною оплатою. Також є 14-денна безкоштовна пробна версія.

Strikingly

Strikingly — для тих, хто хоче працювати з максимально зручною платформою. Strikingly пропонує інтуїтивно-зрозумілий редактор, ідеальний для новачків. Забудьте про складні налаштування — виберіть готовий шаблон на основі сітки, додайте контент та налаштуйте кольори під свій стиль.

Створення сайту з використанням шаблону Strikingly
Створення сайту з використанням шаблону Strikingly

Платформа також надає функції електронної комерції: можна розміщувати продукти чи послуги, інтегрувати платіжні системи PayPal та Stripe, налаштовувати варіанти доставки та додавати купони на знижку.

Ціни. Крім безкоштовного тарифу, ви можете вибрати один із трьох платних, вартість яких варіюється від 8 до 49 $ на місяць при щорічній оплаті.

Duda

Duda — ще одна платформа, яка допомагає розробляти адаптивні та зручні для мобільних пристроїв сайти. Цей альтернативний Wix сервіс пропонує мультимовність та бібліотеку контенту.

У сервісі ви знайдете безліч шаблонів для фотографів, ресторанного бізнесу, електронної комерції, блогерів, власників нерухомості, дизайнерських агенцій та багатьох інших компаній. Щоб створити по-справжньому персональний сайт, ви можете грати з кольорами, зображеннями, сторінками та віджетами шаблонів. Крім того, платформа дає можливість зберігати та ділитися налаштованими шаблонами, а також повторно використовувати створені сайти у декількох проєктах.

Створення сайту у сервісі Duda. Джерело: Duda

За допомогою сервісу можна розробити індивідуальний сайт електронної комерції. Функції інтернет-магазинів включають помічника на основі штучного інтелекту для описів продуктів та SEO-налаштувань, платіжних шлюзів, категорій продуктів, синхронізації із зовнішніми каталогами та інших налаштувань магазину на основі API.

Ціни. Доступна 14-денна безкоштовна пробна версія. Після закінчення терміну дії ви зможете обрати платний тариф вартістю від 19 до 199 доларів на місяць при оплаті за рік.

Яка альтернатива Wix є найкращою

Як бачите, є багато гідних альтернатив Wix. Ось наші головні тези щодо них:

  • SendPulse — найкраща альтернатива Wix для компаній, яким потрібна універсальна платформа для автоматизації маркетингу та продажів за розумною ціною.
  • Framer — ідеальна альтернатива Wix для дизайнерів, яким важлива творча свобода у виборі інструментів для сайту.
  • Hostinger може бути кращим варіантом, ніж Wix, для індивідуальних підприємців, які хочуть почати продавати онлайн.
  • Duda — чудова альтернатива Wix для фрілансерів та агентств, які створюють сайти для клієнтів кількома мовами.

Як бачите, завжди корисно вивчити ринок, перш ніж вибирати платформу для сайту. З SendPulse ви можете почати зі створення безкоштовного облікового запису, одночасно насолоджуючись потужним набором інструментів та цілодобовою підтримкою клієнтів.

Дата публікації:

15 Гру. 2023

Євгенія Трухан

Письменник на повний робочий день і мандрівник за сумісництвом. Захоплюється тим, щоб допомагати людям розвивати їхній бізнес, займатися йогою та...

Sofia Mattos Goes Braga

Copywriter apaixonada por comunicação

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 0/5
Всього голосів: 0

Поділитися:

Facebook Twitter