Маркетинг та продажі

Заміна «Бітрікс24» та припинення роботи російської CRM в Україні

4 minutes

Заміна «Бітрікс24» та припинення роботи російської CRM в Україні

З 1 червня 2023 року CRM-система «Бітрікс24» закриє доступ для українських користувачів та видалить їх дані. За рішенням РНБО на цю російську компанію наклали санкції, відповідно до указу президента України від 15 квітня.

Якщо ви користувалися цією CRM і там залишилися дані, розкажемо, що робити, та допоможемо з альтернативою.

Який аналог «Бітрікс24» вибрати

За 15 років присутності на ринку «Бітрікс24» зайняла лідируючу позицію — понад 80 тисяч українців вели в ній клієнтську базу, відстежували хід угод, керували проєктами. Але є гідні альтернативи, зокрема, від українських розробників.

Одна з них — платформа SendPulse. Наша CRM повністю безкоштовна та дає змогу централізовано вести комунікації, керувати продажами та маркетингом. Ви можете збирати клієнтську базу, приймати замовлення, контролювати хід угод, запускати рекламні кампанії — усе за допомогою єдиного інструменту.

Воронки продажів в SendPulse CRM
Воронки продажів в SendPulse CRM

CRM SendPulse допомагає автоматизувати процес продажу та покращити результати. Ви можете відстежувати ефективність кожного етапу воронки продажів та визначати слабкі місця, над якими треба попрацювати. Завдяки інтеграції з іншими інструментами платформи ви приділятимете мінімум часу рутинним процесам. Запускайте авторозсилки за певними подіями — оформлення замовлення, здійснення оплати, кинутий кошик і таке інше. Налаштовуйте автоматичне створення та зміну операцій у CRM після реєстрації користувача на лендингу або здійснення потрібної дії в роботі.

Статистика CRM
У статистиці можна побачити розподіл угод за джерелами та ефективність використання інтеграцій

CRM SendPulse дає змогу ефективно організувати командну роботу та наділити кожного співробітника роллю з відповідними правами доступу. Вбудований таск-трекер допомагає грамотно вибудовувати плани з урахуванням завантаженості працівників, підвищує ефективність взаємодії між відділами. У ньому можна ставити завдання, призначати відповідальних та контролювати прогрес. За допомогою CRM зручно керувати комунікаціями — з єдиного місця через той канал зв’язку, якому віддає перевагу конкретний клієнт: email, SMS, Viber та інші месенджери.

Чат-боти для Facebook, Telegram, Instagram, WhatsApp та Viber дають змогу повністю автоматизувати воронку продажів. Вони можуть узяти на себе такі функції:

Ланцюжок бота з API-запитом
Ланцюжок бота з API-запитом

Інтеграція з GPT перетворює чат-бота на повноцінного асистента, який здатний консультувати клієнтів подібно до живого менеджера.

Як перейти з «Бітрікс24» на на SendPulse

Якщо у вас залишилися дані в Бітрікс24, до червня їх потрібно вивантажити. Розкажемо, як перенести контакти, угоди та зв’язки між ними із цієї CRM у SendPulse.

Відкрийте «Маркет» в особистому кабінеті «Бітрікс24».

Перейдіть до магазину програм
Перейдіть до магазину програм

Знайдіть наш офіційний додаток SendPulse 2.0 та встановіть. Це доступно на платному тарифі або в деморежимі з функціоналом платного тарифу.

Встановіть додаток SendPulse 2.0
Встановіть додаток SendPulse 2.0

Далі підключіть обліковий запис «Бітрікс24» до SendPulse. На сторінці, що відкрилася, потрібно ввести ID і секретний ключ. Ви знайдете їх у налаштуваннях облікового запису SendPulse у розділі API. Скопіюйте та вставте значення у відповідні поля. Натисніть «Увійти».

З'єднайте облікові записи SendPulse та «Бітрікс24»
З’єднайте облікові записи SendPulse та «Бітрікс24»

 

Після авторизації перейдіть на вкладку «Міграція». Ви можете перенести дані контактів та угод разом з атрибутами та їх значеннями. Щоб запустити процес, натисніть кнопку «Мігрувати». Обробка інформації розпочнеться приблизно за годину. Швидкість перенесення залежить від обсягу даних.

Натисніть кнопку «Мігрувати»
Натисніть кнопку «Мігрувати», щоб перенести дані з однієї системи до іншої
Важливо! Якщо ви встигли запустити міграцію до 1 червня, але дані не відображаються в SendPulse, а доступ до «Бітрікс24» вже закрився, не переживайте. Уся інформація буде збережена в системі та вивантажена в особисті кабінети користувачів.

Якщо ви вже завантажили дані з «Бітрікс24» і хочете підвантажити їх у SendPulse, скористайтесь інструкцією нижче.

У особистому кабінеті перейдіть на вкладку CRM, а потім у розділ «Контакти». Натисніть «Імпорт».

Перейдіть до потрібного розділу
Перейдіть до потрібного розділу

Клацніть на вікно для завантаження файлу та виберіть документ із контактами у форматі CSV або vCard або перетягніть його у вікно. Максимальний розмір — 20 Мб.

Завантажте файл
Завантажте файл

Вкажіть налаштування нижче і натисніть «Наступний крок».

Далі перевірте контакти на відповідність полів, вкажіть, що робити при виявленні дублікатів, та натисніть «Імпорт».

Завершіть фінальні налаштування та переходьте до імпортування даних
Завершіть фінальні налаштування та переходьте до імпортування даних

Якщо виберете «Ігнорувати дублікати», дані, які вже є в CRM, не будуть додані повторно, а після завершення операції система видасть список дублікатів у форматі CSV.

Докладніше про перенесення даних у CRM SendPulse дивіться у базі знань.

Чим замінити CMS «1С-Бітрікс»

Якщо у вас були сайти CMS «1С-Бітрікс», рекомендуємо звернути увагу на блоковий конструктор сайтів SendPulse. Це простий та зрозумілий інструмент, у якому легко реалізувати проєкти будь-якої складності, від мультипосилання та односторінкового лендингу до повноцінного інтернет-магазину, не маючи навичок програмування та дизайну.

Створення сайту в SendPulse за шаблоном

Можна зробити сайт із нуля або взяти за основу один із шаблонів. У конструкторі також є готові блоки для кожного розділу: шапка сайту, перший екран, «Про нас», текст, продукти та сервіси, переваги, FAQ і так далі.

Вибір шаблону для першого екрана сторінки
Вибір шаблону для першого екрана сторінки

Розмістіть на сайті форму підписки на email, SMS та Viber розсилки, кнопки чат-ботів та соцмереж або мультиканальний віджет підписки — нехай користувачі вибирають зручний спосіб зв’язку. Додайте форму оплати, щоб клієнти могли купити товар в один клік, або приймайте платежі через ботів — усі наші інструменти інтегруються між собою і угоди будуть автоматично збережені в CRM.

У сервісі передбачені налаштування SEO-оптимізації, вбудована аналітика та інтеграція з Google Analytics, встановлення пікселя та метатегу Facebook, а також додавання коду.

Про те, як користуватися конструктором сайтів, ми пишемо в базі знань.

Ми продовжуємо покращувати наявні продукти та розширювати функціонал SendPulse. Серед нових продуктів — попап-форми за сценаріями з готовими шаблонами та платформа для створення та продажу онлайн-курсів. Сподіваємося, що наші сервіси стануть для вас гідною заміною.

Дата публікації:

4 Тра. 2023

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Середня оцінка: 5/5
Всього голосів: 4
Поділитися:
Twitter